Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenția incredibilă a unui pompier român trimis în Grecia! Un șofer, salvat de la moarte dintr-un accident cu mașina

ro

31 Jul, 2023 12:04 949 Marime text
Marian, pompierul erou. Sursă foto: IGSU
  • Marian, un pompier trmis pe insula Rodos ca să lupte cu incendiile, a salvat de la moarte o persoană dintr-o mașină care făcuse accident.
 
Rândurile ce urmează sunt preluate dintr-o postare de pe pagina oficială de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
 
Marian este unul dintre componenții modulului național care se află în insula grecească Rodos!
 
În cursul acestei dimineți a auzit un zgomot neobișnuit de puternic și a intrat imediat în alertă!
 

„Am ieșit în stradă unde am văzut o mașină care se izbise puternic de un parapet din beton. Am fugit rapid către locul accidentului… un bărbat se afla în interiorul vehiculului, era rănit în urma impactului, însă conștient. Am făcut ce știu mai bine și tot ce am învățat în cei cinci ani de când sunt pompier.
 
Am deconectat rapid bornele bateriei, pentru eliminarea riscului de incediu. Am menținut permanent contactul cu victima și i-am acordat măsurile de prim ajutor, până la sosirea ambulanței“, ne-a mărturisit Marian.

 
Prin gestul său, colegul nostru a dovedi că în această meserie nu contează naționalitatea, nu contează țara în care te afli și că important este să ajuți atunci când cineva are nevoie de ajutor.
 
Salvarea de vieți are aceeași definiție, indiferent de limba pe care o vorbești sau de locul în care te afli, toți suntem oameni!
 
Plt. Budreală Marian Alexandru a devenit pompier în 2018 și este încadrat la ISU Sibiu. De 10 zile se află în Grecia, unde alături de ceilalți pompieri români execută misiuni în sprijinul autorităților și a comunităților elene, grav afectate de incendiile care s-au înregistrat în această zonă.
 
Felicitări, Marian! Suntem mândri de tine!
 
Citește și:

Eroul zilei: Cine este pompierul detașat pe litoral care a sărit în ajutorul unei familii, la o piscină din Mangalia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii