Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Internat prăbuşit la Odorheiu Secuiesc! Ce spune Ligia Deca

ro

19 Dec, 2023 15:54 713 Marime text

foto: Facebook.com

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat marţi că internatul din Odorheiu Secuiesc, care s-a prăbuşit luni, nu a fost expertizat seismic.

Aceasta a menţionat că clădirile aparţin Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia şi au fost închiriate de către autoritatea publică locală pentru a se desfăşura activităţi educaţionale şi pentru internat, prin urmare responsabilitatea pentru punerea în siguranţă este partajată între proprietar şi cei care o administrează.

"Riscul seismic nu a fost expertizat. Noi avem acea evidenţă a tuturor clădirilor cu scop şcolar pe care o publicăm pe site-ul Ministerului Educaţiei, unde clădirea cu scop internat nu a fost expertizată, nu era încadrată în risc seismic. (...) Era în sarcina celor care sunt proprietari sau o administrează. Ea nu a fost realizată", a declarat Ligia Deca.


Ministrul a mai spus că există o legislaţie care permite evaluarea pentru risc seismic, există şi fonduri puse la dispoziţie pentru acest lucru şi a făcut un apel către autorităţile publice locale să apeleze la aceste fonduri atât pentru expertizare, cât şi pentru realizarea lucrărilor de consolidare a clădirilor publice în care se derulează activităţi şcolare.


Sursa: Agerpres.ro 


Citește și: 

UPDATEAlertă în județul Harghita! Un perete al internatului Liceului Tamasi Aron s-a prăbușit peste mai multe persoane (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii