Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlniri de lucru la Prefectura Constanța. Ce subiecte vor fi analizate

ro

19 Jan, 2022 16:08 1194 Marime text
În perioada 18 ianuarie a.c. - 28 ianuarie a.c., secretarii generali ai U.A.T.-urilor din județul Constanța vor participa la ședințe de lucru cu consilierii juridici ai Instituției Prefectului - Județul Constanța.

Potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului Constanța, întâlnirile, care vor avea loc în 8 serii, au fost stabilite prin ordin de prefect, iar principalele obiective sunt legate de spijinirea și îndrumarea secretarilor în adoptarea/emiterea actelor administrative, care fac obiectul controlului de legalitate al Instituției Prefectului.

„În cadrul întâlnirilor, vor fi discutate reglementările legale/procedurile incidente în activitatea de inventariere a bunurilor din domeniul public și privat, comunicare a actelor administrative la Instituția Prefectului în termenele prevăzute de Codul Administrativ, exercitare a dreptului de proprietate publică și privată și transparență decizională.

În acest mod, Instituția Prefectului își îndeplinește atribuțiile stabilite de legislația în vigoare, respectiv verificarea legalității actelor administrative emise/adoptate la nivelul autorităților administrației publice locale și îndrumarea privind aplicarea normelor legale din sfera de competență“.


Astfel de întâlniri vor avea loc și în viitor, iar Instituția Prefectului este în legătură permanentă cu secretarii U.A.T.-urilor, asigurând îndrumarea acestora prin cosilierii juridici desemnați. 

Sursa foto: Prefectura Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii