Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire a ministrului Apărării Naționale cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în România

ro

11 Jan, 2022 20:42 1065 Marime text


Marți, 11 ianuarie, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a primit, la sediul MApN, vizita ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Andrew Noble.

Cei doi oficiali au avut o discuție amplă cu privire la provocările curente și viitoare ale mediului de securitate și modalitățile de adaptare la realitățile strategice actuale, informează MApN. 

Ministrul Dîncu s-a referit în principal la provocările de securitate regionale, reiterând îngrijorarea cu privire la consolidarea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea Alianţei. Acesta a accentuat poziţia părţii române privind necesitatea întăririi posturii de descurajare şi apărare a NATO într-un mod coerent şi cuprinzător pe întreg flancul Estic, inclusiv la Marea Neagră.

Ministrul Apărării Naţionale a apreciat sprijinul partenerului britanic pentru consolidarea posturii aliate în regiunea Mării Negre, prin participarea la misiuni de poliţie aeriană întărită, prezența constantă a navelor militare în Marea Neagră, precum şi prin participarea la exerciţii militare sau în cadrul structurilor NATO de pe teritoriul României.

Întrevederea a reprezentat o bună oportunitate pentru abordarea aspectelor privind cooperarea practică, din perspectiva continuării proiectelor bilaterale avute în vedere pentru anul în curs.

Schimbul de opinii a inclus și alte subiecte de pe agenda aliată, în perspectiva Summit-ului NATO de la Madrid, din luna iunie. 

Sursa foto: MApN
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii