Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Insula Șerpilor a fost din nou atacată. Moscova a confirmat

ro

07 Jul, 2022 12:22 1285 Marime text
foto: http://www.tomrad.ro/iserpi/
  • Instalaţia de pe Insula Şerpilor a fost „semnificativ avariată'', în timp ce trupele ruse au lansat joi dimineaţă un atac cu rachete în regiunea Odesa.

Forţele ruse au atacat din nou joi Insula Şerpilor din Marea Neagră, fiind afectat un chei ca urmare a impactului a două rachete, a anunţat purtătorul de cuvânt al administraţiei militare ucrainene din Odesa (sud), Serghei Bratciuk, pe contul său de Telegram, transmite Agerpres.

Atacul rus s-a produs la scurt timp după ce trupele ucrainene au susţinut că au arborat steagul ţării pe insulă.

Andrii Iermak, şeful de personal al preşedintelui ucrainean, a postat joi un video pe Telegram cu trei militari care arborează un drapel ucrainean uriaş pe insulă.

Rusia a lovit Insula Şerpilor în Marea Neagră. Ucraina a încercat să arboreze steagul ucrainean pe Insula Şerpilor, un avion rusesc a lovit insula.

Instalaţia de pe Insula Şerpilor a fost „semnificativ avariată'', iar trupele ruse au lansat joi dimineaţă un atac cu rachete în regiunea Odesa.

Forţele Moscovei au atacat insula şi în cursul zilei de miercuri şi că aveau ca obiectiv să îndepărteze drapelul Ucrainei.

La 30 iunie, Rusia a anunţat că, „drept gest de bunăvoinţă'', şi-a retras trupele din Insula Şerpilor, care a fost capturată la 24 februarie, la începerea invaziei ruse în Ucraina. În schimb, Ucraina consideră că Moscova nu a mai putut să-şi urmărească strategia în zonă după pierderea mai multor nave de război.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii