Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului Masă rotundă organizată la 70 de ani de la deportările din fostul județ Vlașca

ro

31 May, 2022 12:28 1123 Marime text
70 de ani de la deportările din fostul județ Vlașca. Foto: facebook/IICCInstitutul de Investigare a Crimelor Comunismului anunță că vineri, 3 iunie, va fi comemorată împlinirea a 70 de ani de la deportările din fostul județ Vlașca, care au avut loc în iunie 1952.

Potrivit IICCMER, întâlnirea va avea loc la Ateneul „Nicolae Bălănescu” din Giurgiu, începând cu ora 11:00, iar programul va cuprinde vernisarea Expoziţiei „Rusaliile Negre: deportarea în Bărăgan”, realizată de Fundația Academia Civică și organizarea unei mese rotunde la care vor participa supraviețuitori ai deportărilor, istorici și publicul local, în cadrul căreia se va prezenta și un montaj video realizat de Muzeul Județean „Teohari Antonescu", cu fragmente din mărturiile celor care au cunoscut în mod direct această experiență traumatică.

Inițiativa îi aparține prof. Lăcrămioara Stoenescu, supraviețuitoare a deportărilor din fostul județ Vlașca, iar organizatori sunt Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Muzeul Județean „Teohari Antonescu", Primăria Giurgiu, Fundația Academia Civică, Fundația Culturală Memoria și Direcția Județeană Giurgiu a Arhivelor Naționale. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii