Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instabilitate atmosferică! Ploi torențiale, descărcări electrice și vânt puternic, inclusiv la Constanța

ro

07 Jul, 2023 11:28 1261 Marime text
Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare de cod galben și cod portocaliu în țară, inclusiv la Constanța. Ambele antenționări sunt pentru instabilitate atmosferică.

Mai precis, în intervalul de valabilitate: 7 iulie, ora 12 – 8 iulie, ora 10, este cod galben în mai multe regiuni, inclusiv la Constanța. În Transilvania, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55...65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.     

Vineri (7 iulie) disconfortul termic se va menține pe alocuri ridicat în Muntenia și Oltenia, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD PORTOCALIU

În intervalul de valabilitate: 7 iulie, ora 14 – 8 iulie, ora 6, sunt vizate fenomente de instabilitate atmosferică accentuată. În sudul și sud-estul Transilvaniei și local în Muntenia vor fi averse torențiale, descărcări electrice și vijelii, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp.

Citește și:

Dimineață de foc la Constanța! Temperatura resimțită la malul mării a fost de peste 30 de grade Celsius
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii