Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al Județului Constanța, despre controalele efectuate în spitale (VIDEO)

ro

10 Nov, 2021 11:21 1638 Marime text
  • ISU „Dobrogea”, despre controalele efectuate în spitale
La începutul acestui an, când s-au efectuat controalele, aproape toate unitățile sanitare, cu paturi, publice sau private din județul Constanța, prezentau nereguli privind siguranță la incendii. Au fost amendate și, conform legii, deficientele trebuie remediate pana la sfarsitul anului.

Colonelul Mihai Gerogescu a făcut precizări importante despre funcționarea în condiții optime a spitalelor din județul Constanța.
 

„În perioada controalelor efectuate la începutul anului curent, printre activitățile de control, un aspect principal a constat în a verifica căile de evacuare, deoarece acestea au fost modificate datorită pandemiei, prin crearea unor noi circuite funcționale. Acestea au fost rezolvate pe timpul controalelor. Un alt aspect a vizat verificarea instalațiilor electrice  și eliminarea impotrvizațiilor la aceste tipuri de instalații”, a declarat colonelul Mihai Georgescu, adjunctul ISU „Dobrogea” .

Alte aspecte organizatorice, cum ar fi instruirea personalului și menținerea liberă permament a căilor de evacuare astfel încât să fie luată în calcul și evacuarea pacinenților cu targa, respectiv utilizarea oxigenului, aerisirea încăperilor și verificarea dacă în secțiile ATI sau unde se utilizează oxigenul, sunt eliminate sursele cu flacără, lumărăile, radiatoarele sau alte surse care pot produce incendii”


Acesta a precizat faptul că, pe timpul controalelor, au fost găsite obiecte care prezentau un pericol de incendiu, în saloanele pacienților, acestea fiind îndepărtate ulterior. 

Având în vedere dinamica din spitalele suport COVID-19, col. a menționat că „improvizațiile pot să apară tot timpul”, dar că managerii unităților spitalicești „au dat dovadă de foarte multă aplecare și întotdeauna au găsit asistență tehnică de specialitate” .

De la începutul anului următor, din ianuarie 2022, controalele vor fi reluate. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii