Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Peste 1.200 de urgențe într-o singură zi!

ro

29 Jun, 2023 12:16 774 Marime text

 
  • La nivel național, în cursul zilei de miercuri, 28 iunie, salvatorii au gestionat 1.489 situații de urgență, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Mureș, Arad, Brașov și Bihor.
 
O pondere de peste 80% (1.202 misiuni) din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, iar 1.179 de persoane aflate în dificultate au beneficiat de ajutorul prompt al echipajelor.
 
Totodată, în perioada de referință, echipajele operative au acționat pentru localizarea și stingerea celor 43 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 232 de misiuni pentru protecția comunităților.
 
O atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele specializate acționând în 12 situații pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 25 de mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 23 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele:
  • Argeș (5)
  • Bacău (3)
  • Brașov (4)
  • Covasna (1)
  • Harghita (6
  •  Mureș (2)
  • Prahova (2)
  • și 1 mesaj privind dispariția unei minore, în județele Dâmbovița și Prahova și 1 mesaj privind degajări mari de fum, în urma unui incendiu izbucnit la o hală din județul Sibiu.
 
Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:
 
O intervenție care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor a avut loc ieri, în municipiul Sibiu, unde salvatorii au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală.
 
În momentul sosirii echipajelor la locul evenimentului, incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 500 mp.
 
Preventiv, pentru protecția populației, a fost transmis un mesaj de avertizare, prin sistemul RO-ALERT, privind degajări mari de fum. Incendiul a fost lichidat, fără a fi înregistrate pierderi de vieți omenești.
 
O altă misiune solicitantă a fost gestionată de salvatorii dâmbovițeni care au intervenit, ieri, pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier petrecut pe autostrada A1, sensul de mers spre Pitești.
 
Ajunse la locul solicitării, echipajele de descarcerare și prim ajutor au constatat că, în urma evenimentului rutier, au rezultat 3 victime, dintre care 2 încarcerate, inconștiente. După extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate și acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, toate cele trei victime au fost transportate la o unitate medicală pentru îngrijiri suplimentare.
 
Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România. Astfel, în data de 28.06.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 163 de pompieri și 97 de mijloace tehnice.
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Citește și:

Șarpe, descoperit sub o mașină aflată în parcarea unui hipermarket din Constanța (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii