Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infrastructura portuară, modernizată Lucrările de dragaj în Portul Constanța continuă (galerie foto)

ro

07 Oct, 2019 00:00 1569 Marime text
 
În Portul Constanța continuă lucrările de dragaj din cadrul proiectului de investiție „Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța”.
 
Recent, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a emis dispoziții de dragaj pentru zonele 4, 6 și 9 din Portul Constanța. Lucrările de dragaj vor fi executate în apropierea operatorilor portuari SOCEP, CHIMPEX, UMEX, NSS și OIL Terminal.
 
Reamintim că în contractul „Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța” sunt prevăzute lucrări de dragaj pentru aducerea la cota proiectată a bazinelor și șenalelor din Portul Constanța, adâncirea bazinului Portului de Lucru și a șenalului de acces către acesta din Portul Constanța Sud.
 
În portul de lucru se va realiza adâncirea bazinului de la 7 la 9 metri. Proiectul include și lucrări de protecție a cheurilor din Portul de Lucru. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritară 1 Îmbunătățirea mobilității prin dezvoltarea rețelei TEN-T și a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Creșterea gradului de utilizare a căilor navigabile și a porturilor situate pe rețeaua TEN-T centrală.
 
Contractul este semnat de CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, în calitate de Beneficiar, și de Asocierea SC Consal Trade SRL - Impresa Di Costruzioni Ing E Mantovani SPA, în calitate de antreprenor. Valoarea contractului este 139.317.822,44 lei (fără TVA). Durata contractului este de 20 de luni. CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a făcut eforturi pentru a accesa fonduri nerambursabile și a implementa acest proiect în scopul asigurării condițiilor de navigație în siguranță pe șenalele de acces, bazinele de manevră și bazinele danelor din Portul Constanța.
 
Citește și:
 
Sume uriaşe pentru dragaj CN APM SA va adânci porturile maritime Constanţa şi Mangalia (document)

Contract de peste 3 milioane de lei CN APM Constanța caută un supervizor pentru urmărirea lucrărilor din cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii portuare“ (document)

CN APM Constanța Au început lucrările de dragaj în cadrul proiectului de investiție ”Modernizarea infrastructurii portuare”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii