Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

InfoTrafic Situația traficului în țară. Utilaje de deszăpezire pe A2

ro

09 Dec, 2020 07:35 1351 Marime text
  • Cum se circulă la această oră pe principalele drumuri și autostrăzi ale țării.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră - 07.00, nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice.
 
Situația traficului pe arterele principale se prezintă astfel:
 
Ø pe autostrada A1 București-Pitești, carosabilul este uscat pe tronsonul 11-49. Între kilometrii 49-120, carosabilul este umed, la negru. La această oră, valorile de trafic sunt moderate pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A1 București-Pitești. Se acționează cu 4 autospeciale de deszăpezire, fiind împrăștiate, în cursul nopții, 106 tone de material antiderapant);
 
Ø pe autostrada A2 București – Constanta, carosabilul este umed, la negru, traficul fiind redus. Administratorul drumului acționează cu 10 utilaje de deszăpezire;
 
Ø pe autostrada A3 București-Ploiești, carosabilul este la negru, umed. La această oră, nu mai acționează utilaje de deszăpezire. Traficul este redus.
 
Ø jud. Buzău, DN2E85 Urziceni – Buzău, carosabilul este umed, la negru, fără polei. Se actionează cu 4 utilaje de deszăpezire, nefiind probleme de fluență nici pe alte drumuri naționale din județ.
 
Ø jud. Ialomița, este semnalat polei pe DN2 Cotorca-Lilieci și pe DN2A Urziceni-Slobozia, traficul fiind redus la această oră. Se acționează cu 3 utilaje de deszăpezire.
 
Ø jud. Dâmbovița, ninge ușor, carosabilul este umed, fără să fie semnalate porțiuni cu polei. Valori de trafic reduse pe principalele artere rutiere din județ.
 
Ø jud. Prahova, pe principalele artere rutiere este semnalată ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 100 de metri. Carosabilul este umed, la negru, nefiind înregistrate evenimente rutier în cursul nopții.
 
Sunt și tronsoane rutiere, situate în zona montană, puțin circulate, unde pe suprafața de rulare se găsește un strat de zăpadă, de aproximativ 1- 2 cm:
 
- DN 66A, km. 52+354 - km 109+308, loc. Cerna Sat - zăpadă 1 cm;

- DN 67 D, km 64+000 - km 68+000, loc. Godeanu - Cerna Sat - zăpadă 1 cm;

- DN 7A, km 65+000 - km 86+601, Vidra - limita jud. Hunedoara - zăpadă 1 cm;

- DN 7D, km 4+000 - 31+360, loc. Câineni - limita jud. Arges, zăpadă frământată 2-3 cm;
 
La această oră, este semnalată ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Harghita și Sibiu.

„Pe timp de ceață, dar și în condițiile unui carosabil alunecos, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, transmite InfoTrafic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii