Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INFOTRAFIC Cum se circulă pe arterele din județul Constanța

ro

28 Feb, 2022 21:00 1597 Marime text


Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile. 
 
Se circulă în condiții de iarnă, cu strat de zăpadă depus pe carosabil, pe DN3, între localitățile Lipnița-Cogealac, jud. Constanța, și pe DN 22A, localitatea Topolog, jud. Tulcea.
 
De asemenea, sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare slabă, fără depuneri pe carosabil, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Călărași, Constanța, Ialomița, Tulcea și Vrancea.
 
Totodată, sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare pe tronsonul kilometric 144 (Fetești) – 212 (Constanța) al autostrăzii A2 București-Constanța, dar și pe autostrada A4 Ovidiu-Agigea, fără depuneri pe suprafața de rulare, iar carosabilul este umed. Se acționează cu material antiderapant.
 
Ninge slab și pe tronsoanele kilometrice 30-49 și 90-120 ale autostrăzii A1 București-Pitești, însă nu sunt depuneri pe suprafața de rulare.

Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

foto: unsplash/ Fauzan Saari
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii