Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infotrafic Cum se circulă în această dimineață pe drumurile din țară. Manevre suspendate în porturile din județul Constanța

ro

24 Jan, 2022 07:59 1164 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, la această oră, în județele Bacău, Buzău și Covasna.

Potrivit Infotrafic, se circulă în condiții de iarnă, carosabilul fiind acoperit cu strat subțire de zăpadă, în județele Alba, Bacău, Bihor, Brăila, Caraș-Severin, Covasna (DN 11 Oituz), Gorj (DN 67C Novaci-Rânca), Harghita, Iași, Prahova (DN 1A-km.155 - limita cu jud. Brașov), Sibiu și Teleorman, unde se acționează pentru deszăpezire, fără restricții de trafic.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A1 Sibiu-Deva, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și DN 1 București-Brașov, se circulă în condițiile unui carosabil parțial umed, cu vizibilitatea bună, temperaturi negative și valori reduse de trafic.

„Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile Constanța Nord și Constanța Sud-Agigea, dar și în bara Sulina.

Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă“ - au precizat poli'i;tii Infotrafic.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii