Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Incident la telecabinele dintre Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă. Şapte persoane au fost rănite după ce telecabinele au rămas fără frâne

ro

28 May, 2017 15:04 2851 Marime text
Șapte persoane au fost rănite duminică, în timp ce se deplasau cu două telecabine care nu s-au oprit la timp, una care urca și alta care cobora, pe traseul Bâlea Cascadă - Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, a precizat pentru AGERPRES, Ramona Nistor, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu.
 

"Din primele informații, patru persoane au fost rănite la Bâlea Cascadă, iar alte trei, la Bâlea Lac, în două telecabine diferite. Se pare că este vorba de defecțiune tehnică. A fost solicitat elicopter SMURD la Bâlea", a precizat sursa citată.

 
Din cei trei răniți sus, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Masivul Făgăraș, o persoană nu se poate deplasa și va trebui coborâtă de pe munte, de salvamontiști, cu targa, potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean.
 

"Sunt răniți și jos, la Bâlea Cascadă și sus, la Bâlea Lac. Știu că este vorba de răniți ușor. Una dintre victime se pare că va fi adusă cu targa de sus, de la Bâlea Lac, de către salvamontiști, până unde îi poate prelua ambulanța. S-a întâmplat în telecabina care a urcat la Bâlea Lac și în cea care a coborât la Bâlea Cascadă", a precizat pentru AGERPRES, președintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean.

 
Din primele informații, se pare că cei șapte răniți au ieșit singuri din telecabine, după ce acestea s-au oprit. Patru dintre răniți se aflau în telecabina care a coborât la Bâlea Lac, în care erau în total 15 persoane.
La răniții de jos, de la baza Masivului Făgăraș, ambulanțele deja au ajuns, anunță autoritățile. Medicii nu au cum să ajungă la peste 2.000 de metri în Munții Făgăraș, la cei răniți din telecabina de la Bâlea Lac, decât cu elicopterul sau îi pot trata dacă sunt aduși de salvamontiști cu targa.
 
Medicii din ambulanțe au reușit să acorde primul ajutor la patru răniți, dintre care un copil de patru ani, cu fractură nazală, un bărbat cu piciorul rupt și două femei lovite la spate și picioare.

UPDATE: ora 19.00

Doi frați, un băiat de trei ani și sora lui de opt ani, precum și alți doi adulți, o femeie și un bărbat, sunt internați în două spitale din Sibiu, fără să aibă viețile puse în pericol, după ce au fost răniți în cele două telecabine care s-au defectat, duminică, în zona turistică Bâlea din Munții Făgăraș, potrivit medicilor.
 
Șapte persoane au fost rănite la Bâlea în telecabine și aduse la spitale în Sibiu, susțin medicii de la cele două spitale.
 
Cei doi copii se află internați la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.
 

"Este vorba de doi copii, doi frați. Un băiețel de trei anișori și o fetiță de opt anișori care au fost răniți când s-au izbit telecabinele. Fetița este cu o contuzie la nivelul genunchiului, dar este bine, nu sunt probleme. Amândoi sunt în afara oricărui pericol. Băiețelul are o plagă de piramidă nazală, nu știm dacă și fractură, încă se fac investigații la Urgență. Și probabil că băiețelul va rămâne internat pe Chirurgie la noi", a declarat pentru AGERPRES, medicul Ioana Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Sibiu.
 

Alți doi adulți, un bărbat și o femeie din Norvegia, sunt internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu.
 

"La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au ajuns în total 5 pacienți, toți conștienți, dintre care un bărbat și 4 femei. Bărbatul a fost diagnosticat cu fractură de rotulă și va rămâne internat în cadrul Secției Clinice Ortopedie. Cele patru femei sunt din București, Sibiu, Ungaria și Norvegia. Pacienta din Norvegia, în vârstă de circa 60 de ani, va rămâne, de asemenea, internată, fiind diagnosticată cu traumatism toraco-lombar și fracuri costale. Celelalte 3 femei au fost diagnosticate cu traumatisme și contuzii, nu au nevoie de internare și vor pleca cu recomandări", a anunțat Decebal Todăriță — purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu.

 
Unul din cei șapte răniți — o femeie — a fost transportată cu elicopterul de la Bâlea Lac la Sibiu, restul răniților fiind aduși la spitale cu ambulanțe SMURD.
 

"Echipajul elicopterului SMURD a acordat îngrijiri medicale de urgență unei femei care prezenta dureri la membre, aceasta fiind transportată la spitalul din municipiul Sibiu", a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

 
În urma incidentului de duminică au fost afectați 39 de turiști din țară și străinătate. Dintre aceștia, 7 au fost răniți, iar restul de 32 au fost evacuați.


Sursa: Agerpres.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii