Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incident cu un microbuz şcolar pe DJ 223 B Valentin Vrabie „Oare ce trebuie să se întâmple să fie reparat acest drum?!“

ro

12 Oct, 2010 00:00 2161 Marime text
pestera_-_primar_valentin_vrabie_06.jpgPrimarul comunei Peştera se declară şocat de indiferenţa CJC şi RAJDP şi afirmă că starea proastă a drumului judeţean pune în pericol siguranţa copiilor

Copiii din satele arondate comunei Peştera nu mai au cu ce să ajungă la şcoală. Microbuzul de transport şcolar al comunei s-a stricat din cauza craterelor existente pe DJ 223 B.

Drumul face legătura între comunele Peştera şi Rasova, trecând prin Peştera, Ivrinezu Mare şi Ivrinezu Mic. Primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, ne-a declarat că maşina de transport şcolar s-a stricat ieri dimineaţă în timp ce transporta elevii la şcoală. Edilul a reamintit faptul că a făcut nenumărate sesizări la Consiliul Judeţean şi la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa să se repare acest drum, aflat într-o stare avansată de degradare, însă solicitările au rămas fără răspuns. Primarul Vrabie a afirmat că va da în judecată RAJDP pentru recuperarea pagubelor cauzate de starea proastă a drumurilor.

Dă în judecată RAJDP 

„Maşina este acum în service. Pe perioada aceasta vom închiria un microbuz pentru transportul şcolarilor. Cheltuielile aferente reparaţiei maşinii, care s-a «rupt» în craterele din DJ 223 B, ca şi cele pentru închirierea unui alt autovehicul le vom recupera de la RAJDP după ce vom acţiona în instanţă această instituţie, care a ignorat sesizările noastre, deşi este administratorul drumurilor, şi, ceea ce este mai grav, a pus în pericol şi siguranţa copiilor“, a afirmat Valentin Vrabie. Edilul a precizat că, pentru evitarea acestor neajunsuri, o soluţie temporară şi care să nu necesite un mare deranj din partea RAJDP ar fi fost să fie astupate craterele mai adânci.

pestera_-_dj_223b_online.jpg

Există un precedent 

Primarul a adăugat că incidentul de ieri nu este unul singular şi se teme ca nu cumva să se întâmple şi altele, cu atât mai mult cu cât, în trecut, pe acest drum a avut loc un accident în care au fost răniţi mai mulţi şcolari. „În urmă cu trei ani, pe acest drum a avut loc un eveniment similar, care s-a soldat cu accidentarea a nouă copii, din cauză că se rupsese o basculă“, a precizat Valentin Vrabie. „În fiecare zi stau cu inima strânsă să nu se întâmple un eveniment cu maşina şcolii. Oare ce trebuie să se întâmple pentru ca acest drum să fie reparat?!“, s-a întrebat edilul, adăugând că niciuna dintre adresele transmise în numele comunei RAJDP şi CJC nu au clintit indiferenţa acestor autorităţi. „Este de neînţeles această indiferenţă fără margini, cu atât mai mult cu cât Consiliul Judeţean, prin RAJDP, a încasat miliarde şi miliarde din taxa pe drumurile judeţene“, a subliniat primarul comunei Peştera. De precizat că am încercat, în repetate rânduri, să îl contactăm telefonic şi pe directorul RAJDP, Adrian Gâmbuţeanu, pentru a-şi exprima un punct de vedere, însă nu a fost de găsit. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii