Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încet, încet, se concesionează tot la Spitalul Judeţean Căpăţînă - "Externalizăm serviciile de spălătorie, curăţenie şi imagistică"

ro

17 Feb, 2011 00:00 3710 Marime text
Capatana_-_Dan_Capatana____.jpgManagerul SCJU a susţinut ieri că în perioada următoare va proceda la predarea către operatori privaţi a celor trei servicii din cadrul instituţiei spitaliceşti, pentru primele două licitaţii anunţul urmând a apărea în SEAP. În ceea ce priveşte serviciul imagistic, în cadrul SCJU deja funcţionează un punct de lucru primar al Pozimed, ceea ce nu exclude ca printre participanţii la licitaţia de externalizare să se afle şi societatea care deţine centrul, SC Pozitron Medical Investigation SRL

Pentru serviciile de imagistică, aşa cum a susţinut Căpăţînă, încă se lucrează la caietul de sarcini. Partea cea mai proastă din această afacere a Spitalului Judeţean este faptul că angajaţii de la cele trei servicii din cadrul spitalului vor fi concediaţi.

"Hotărârea privind externalizarea acestor servicii a primit deja aviz de la Consiliul de Administraţie al spitalului şi de la Comitetul Director. Am pus ca şi condiţie ca primii angajaţi care să fie luaţi în vedere la angajare să fie cei care urmează a fi disponibilizaţi de la aceste servicii", a spus Căpăţînă. Astfel, imediat după ce va fi încheiat contractul cu agenţii economici care vor îndeplini toate condiţiile cerute în caietul de sarcini vor începe concedierile. De la serviciul de curăţenie vor fi date afară 230 de îngrijitoare, iar de la spălătorie 20. În ceea ce priveşte serviciul de imagistică, managerul SCJU a precizat că aici nu se pune problema disponibilizărilor, pentru că aici nu există medici radiologi, iar personalul angajat este pe baza unui certificat pe care îl obţin în urma unui concurs, astfel încât să li se permită să lucreze într-un astfel de loc. "Aici există chiar deficit de personal. Este o cerere mare, iar oferta este foarte mică", a mai adăugat Căpăţînă. Zilele următoare, pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice va fi publicat anunţul privind concesionarea a două servicii, pe o perioadă de 15 ani, anunţul privind externalizarea serviciului imagistic urmând a mai întârzia pentru că încă se lucrează la caietul de sarcini. "În general, acest timp de externalizări se încheie pe o perioadă cuprinsă între 25 şi 99 de ani, pentru că este vorba despre investiţii mari din partea agentului economic. Perioada de 15 ani este totuşi mică", a precizat Căpăţînă.
Concesionarea serviciilor de acest gen a fost decisă în urma modificărilor Ordinului nr. 886 din 19 iulie 2006 al ministrului Sănătăţii Publice privind externalizarea serviciilor medicale şi nemedicale din unităţile sanitare.

Pozimed, cu un pas mai în faţă spre concesionarea serviciului imagistic?

La jumătatea lunii februarie, în paginile cotidianului nostru arătam cum centrul medical de diagnostic imagistic Pozimed, ce aparţine SC Pozitron Medical Investigation SRL, şi-a deschis un punct de lucru în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Cu alte cuvinte, având în vedere anunţul pe care managerul spitalului l-a făcut referitor la concesionarea serviciului imagistic, nu este exclus ca printre participanţii la această licitaţie să se afle şi societatea mai sus amintită, mai ales că are deja un atu în faţa altor firme, fiind deja, cum s-ar spune, cu un picior în Spitalul Judeţean. Pozimed_Centru_Medical.jpg
SC Pozitron Medical Investigation SRL are legătură cu universul afaceristic al lui Sorin-Gabriel Strutinsky, partenerul de afaceri al primarului Radu Mazăre şi al preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. În SC Pozitron Medical Investigation SRL sunt implicate Mihaela-Elvira Gherasim, Iuliana Botezatu, dar şi societatea cipriotă Talmage Overseas. Mihaela-Elvira Gherasim are legături destul de puternice cu cel care se ocupă de firmele primarului Mazăre, cele legate de ziarul Telegraf şi de TV Neptun. În aprilie 2010, Strutinsky a fost cooptat în SC Energy Power Services SRL de către asociaţii Niculina Gherasim şi Ana Ghemiş. De altfel, în urma hotărârii AGA nr. 1 din 8 martie 2010, Niculina Gherasim s-a retras din societate, cesionându-şi părţile sociale către Ghemiş, care deţine acum 40% din capitalul social, şi către Strutinsky, devenit proprietar peste 60% din SC Energy Power Services SRL. Energy Power Services a fost înfiinţată în 2008 şi o avea, la acea vreme, printre asociaţi, pe Mihaela-Elvira Chiriac (Gherasim, pe numele de domnişoară), fiica Niculinei Gherasim.
Mai mult decât atât, SC Pozitron Medical Investigations SRL are sediul pe strada Mircea cel Bătrân nr. 102, fix acolo unde PSD-iştii constănţeni, atât cei de la judeţ, cât şi cei de la municipiu, îşi au sediul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii