Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe un nou an școlar Potențiale pericole la care pot fi expuși copiii acasă, pe stradă și în mediul on-line. Acțiune a polițiștilor constănțeni

ro

29 Aug, 2022 15:24 889 Marime text
Acțiuni ale Poliției, foto: Pexels Începerea anului școlar reprezintă un moment important de adaptare pentru fiecare copil, de socializare și de stabilire a unor reguli de comportament care să confere siguranță fie că sunt în deplasare în spațiul public, la domiciliu sau în spațiul on-line.

Una dintre prioritățile Poliției Române în domeniul prevenirii criminalității este prevenirea infracțiunilor contra persoanei, cu accent pe prevenirea victimizării categoriilor vulnerabile, în special minorii.
 

În vederea protejării acestora, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat astăzi, 29 august a.c., activități informativ-preventive adresate în special părinților pentru a-i conștientiza cu privire la potențialele pericole și situații vulnerabile la care pot fi expuși copiii acasă, pe stradă și în mediul on-line, atunci când nu sunt supravegheați de adulți., transmite IPJ Constanța. 


Activitățile s-au derulat în municipiul Constanța, în zone intens circulate și au vizat informarea/educarea/conștientizarea elevilor cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe interzise, precum și prevenirea delincvenței juvenile, a victimizării minorilor și a disparițiilor acestora, prevenirea accidentelor rutiere. În sprijinul recomandărilor făcute, poliţiştii le-au înmânat atât copiilor cât și părinților materiale informativ-preventive. 

Activitățile se subscriu Campaniei Naționale ”Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?” și are drept scop creșterea gradului de siguranță al minorilor., mai precizează sursa citată. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii