Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incepe Festivalul International „Dobroge, Mandra Gradina" incepe saptamana viitoare

ro

05 Jun, 2009 01:34 1678 Marime text
În perioada 17 - 21 iunie, la Mangalia, Albeşti şi Eforie va avea loc Festivalul Internaţional - Concurs pentru Copii şi Tineret „Dobroge, Mândră Grădină", organizat de Asociaţia pentru Cultură, Învăţământ şi Turism din Judeţul Constanţa, împreună cu primăriile din aceste localităţi. Nu mai puţin de 1.200 de persoane - 25 de ansambluri folclorice din ţară şi nouă din străinătate (Republica Moldova, Bulgaria, Grecia, Turcia, Belarus, Ucraina, Serbia) îşi vor putea dovedi măiestria pe scenele în aer liber din Eforie, Albeşti şi Mangalia.

„Va fi o adevărată provocare în primul rând pentru administraţia publică din Albeşti, pentru că Eforie şi Mangalia sunt localităţi „obişnuite" cu manifestări de o astfel de anvergură. În prezent, la Albeşti, amenajăm special o scenă pentru a putea primi concurenţii acestui festival internaţional şi pot spune că nu e muncă uşoară", ne-a declarat primarul Gheorghe Moldovan.

Ansamblurile folclorice vor fi prezente pe toate cele trei scene ale festivalului, prin „rotaţie". Locuitorii celor trei localităţi, alături de turişti, vor putea viziona, în fiecare zi, concursul de interpretare a soliştilor, instrumentiştilor şi a ansamblurilor, dar şi parade ale portului popular din ţară şi din străinătate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii