Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 23 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe campania de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună din Constanța! Detalii

ro

03 Apr, 2023 10:17 1493 Marime text


Primăria Constanţa anunţă începerea, pe 3 aprilie, a primei campanii din anul în curs de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor!

Această campanie este prima din seria proiectelor care vor fi derulate anul acesta în municipiul Constanța, alături de programe de informare și responsabilizare, evenimente de adopție, vizite în instituții și școli pentru promovarea comportamentului responsabil față de animale și a adopțiilor., anunță Primăria Constanța. 


Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de Primăria Constanța: 

Continuăm proiectul “Efort Comun pentru un viitor mai bun” ! Prima campanie de sterilizare gratuită din 2023 începe pe 3 aprilie

Primăria municipiului Constanța, Animal Society și Four Paws International continuă proiectul “Efort comun pentru un viitor mai bun”cu prima campanie din anul acesta de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș, care se va desfășura în perioada 3 aprilie – 5 mai.

Această campanie este prima din seria proiectelor care vor fi derulate anul acesta în municipiul Constanța, alături de programe de informare și responsabilizare, evenimente de adopție, vizite în instituții și școli pentru promovarea comportamentului responsabil față de animale și a adopțiilor.

“Începem o nouă campanie de sterilizare a câinilor de rasă comună. Împreună cu dumneavoastră și partenerii noștri instituționali ne dorim să schimbăm în bine viața orașului. Vă rugăm să ne sprijiniți pentru a stopa înmulțirea necontrolată a animalelor rasă comună și pentru a preveni abandonul acestora.

Ajutorul constănțenilor este crucial si va contribui la efortul comun al autorității publice locale de a gestiona situația câinilor fără stăpân.

Le mulțumesc iubitorilor de animale care au fost alături de noi în toate campaniile derulate de municipalitate și îi rugăm să ne sprijine în continuare. Avem mare nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru implementarea proiectelor de adopție ori de sterilizare a patrupedelor. Nu uitați că în acest moment sunt peste 350 de căței care așteaptă să fie adoptați !’’ a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.


” Începem anul 2023 cu o primă campanie de sterilizare gratuită pentru câini și pisici de rasă comună, în cadrul proiectului nostru - Efort comun pentru un viitor mai bun. Alături de partenerii noștri de la Four Paws International și de Primăria Constanța, ne-am angajat să gestionăm uman problema animalelor de rasă comună din oraș și să contribuim la bunăstarea acestora. În acest an, vom derula mai multe acțiuni și programe pentru a îndeplini aceste obiective. Invităm constănțenii să ia parte la această inițiativă și să acționeze responsabil, profitând de campaniile și programele pe care le organizăm alături de partenerii noștri în Constanța.” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

Proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun“, inițiat de Animal Society și Primăria Municipiului Constanța, presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș și derularea mai multor programe de informare adesate constănțenilor, cu scopul implementării unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru gestionarea înmulțirii necontrolate și a suprapopulației de câini și pisici de rasă comună. Societatea civillă este invitată să se implice în acest proiect și în procesul de luare al deciziilor ce țin de gestionarea animalele comunității.

Amintim că sterilizarea reprezintă singura soluție umană și sustenabilă pentru problema suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Totodată, conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie - nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5 000 și 10 000 Lei.

Cei interesați pot înregistra o programare prin apel la numărul de telefon 0754 208 630, începând cu data de 3 aprilie, când echipa Animal Society va efectua operații de sterilizare în Constanţa, pe strada Micșunelelor nr. 2 (lângă parcarea mare).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii