Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începând cu luna iulie, Tarom va introduce noi zboruri interne, din vestul țării către litoral

ro

06 Jun, 2020 17:19 2657 Marime text

• Zborurile vor avea ca destinație Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din județul Constanța  
• Românii din vestul țării vor putea ajunge pe litoral în mai puțin de o oră
• Orarul zborurilor și tarifele vor fi comunicate în cel mai scurt timp

Aviația și domeniul HoReCa, două sectoare ale economiei afectate în urma restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, vor putea limita efectele acestei crizei printr-un plan comun de acțiune.

Compania Națională de Transport Aerian - TAROM anunță că, începând cu luna iulie, va introduce noi rute interne, care să susțină repornirea turismului românesc. Astfel, românii din vestul țării vor putea ajunge pe litoral în mai puțin de o oră.

Rutele noi operate de TAROM vor fi:

• Timisoara - Constanta - Timisoara
• Oradea - Constanta - Oradea
• Cluj Napoca - Constanta - Cluj Napoca.

Zborurile vor fi efectuate în condiții de siguranță, si vor avea ca destinație Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța, de unde turiștii pot ajunge rapid în stațiunile de pe litoralul Mării Negre sau în Delta Dunării.

Decizia de introducere a unor zboruri care să conecteze mari orașe, de litoral, vine în urma consultărilor dintre Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin Direcția Generală Turism, Prefectura Constanța, Primaria Oradea, Primaria Timisoara și Primaria Cluj Napoca,  împreună cu TAROM, în contextul în care se estimează că cei mai mulți dintre români vor alege, în acest an, să își petreacă vacanța de vară în țară. Conform statisticilor elaborate de către asociațiile de promovare a turismului se preconizează ca doar 20% dintre cei care vor pleca anul acesta în concediu, vor aleage destinații externe.
 

Acum că restricțiile încep să se ridice, ne reluăm activitatea și facem ce știm mai bine, conectăm România, intern și internațional. Ne bucurăm să putem oferi o alternativă sigură și rapidă călătoriilor cu mașina sau trenul pe distanțe lungi, pentru românii care merg anul acesta în vacanță, în țară. Dacă distanța de la Timișoara până pe litoral se parcurge cu autoturismul în aproximativ nouă ore, cu avionul, același drum, durează doar o oră, în condițiile de siguranță incomparabile. Știu că mulți români așteptau introducerea acestor rute și sunt convins că, având această facilitate, mulți dintre noi vom redescoperi România și vom contribui la susținerea turismului autohton. Semnalele de solidaritate cu business-urile românești, pe care le primim tot mai des, încep să ne redea optimismul și încrederea că împreună putem depăși perioada grea prin care am trecut, a declarat George Barbu, director general TAROM.


Zborurile vor fi operate în condiții de maximă siguranță, cu respectarea măsurilor de protecție, astfel încât să fie eliminat orice risc. Orarul zborurilor și tarifele vor fi comunicate în cel mai scurt timp.

Încă de la începutul mandatului de prefect, am susținut ideea reintroducerii curselor interne care să lege Constanța de restul țării. Consider acest pas unul important pentru turismul de pe litoral și mă bucur că toate eforturile celor implicați au dat roade. După nenumărate consultări pe care le-am avut cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și după discuții pe care le-am purtat cu conducerea Aerportului Internațional «Mihail Kogălniceanu» Constanța, litoralul va fi legat, din nou, pe cale aeriană de vestul țării. Așa cum am spus în nenumărate rânduri, autoritățile susțin turismul, susțin industria HoReCa, iar eu, în calitate de prefect, voi continua să fiu un partener implicat al mediului de afaceri din Constanța, a precizat George-Sergiu Niculescu, prefectul județului Constanța.


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii