Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț Managerul SJU Piatra-Neamţ şi-a anunţat demisia din funcţie

ro

16 Nov, 2020 16:19 1572 Marime text
  • Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, Lucian Micu, a anunţat luni, într-un comunicat de presă, că îşi va înainta demisia din funcţie, marţi dimineaţă.
  • Un număr de 10 pacienţi cu COVID-19, internaţi în secţia ATI a SJU Piatra-Neamţ, au murit într-un incendiu care a izbucnit, sâmbătă seara, în unul dintre saloane.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, Lucian Micu, a anunţat luni, într-un comunicat de presă, că îşi va înainta demisia din funcţie, marţi dimineaţă, "nu înainte de a să asigura că nu lasă lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope", a transmis agerpres.ro.

Un număr de 10 pacienţi cu COVID-19, internaţi în secţia ATI a SJU Piatra-Neamţ, au murit într-un incendiu care a izbucnit, sâmbătă seara, în unul dintre saloane. Doi medici şi două asistente au fost răniţi în incendiu, unul dintre medici fiind transferat la un spital din Belgia.

Amintim că, la data 14 noiembrie 2020, în jurul orei 19:00, a fost anunțat un incendiu  la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.  

În aproximativ 5 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum, la secția ATI, în cele 2 saloane aflate la etajul 2 al spitalului.
 
Prioritatea echipajelor  de intervenție a reprezentat-o salvarea persoanelor  surprinse în urma incendiului, din cele două încăperi.

Pentru evacuarea de urgență a pacienților, precum și pentru stingerea incendiului, pompierii au acționat simultan, atât din exterior, cu ajutorul scărilor, cât și din interior, prin echipe de căutare-salvare special echipate. Incendiul a fost lichidat în aproximativ 25 de minute de la primirea apelului. 
 
Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat  Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale.
 
Totodată, pentru optimizarea misiunii de răspuns, forțele și mijloacele de intervenție au fost suplimentate gradual, la fața locului.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Citește și: Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, despre incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii