Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:10 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu produs la Uzina Renault din Franţa. O singură victimă - angajata unei societăţi din judeţul Constanţa

ro

20 Aug, 2019 00:00 2236 Marime text
Un muncitor român a fost rănit în Franţa, la Uzina Renault, în data de 7 august 2019, în urma unui incendiu. ITM Constanţa aşteaptă un raport de la firma care l-a trimis pe român la muncă în afară. Un incendiu a izbucnit miercuri seară, 7 august, într-o cabină de vopsea de la uzina Renault din Batilly (Meurthe-et-Moselle). Potrivit presei franceze, un bărbat, lucrător de întreţinere, a suferit arsuri de gradul 3 în urma incendiului şi a fost transportat la spitalul Metz. 
 
Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate douăzeci de vehicule şi peste 60 de pompieri. Aproximativ 1000 m2 de clădiri au fost înghiţite de fum şi vor necesita operaţii de ventilaţie. Potrivit ITM Constanţa, în timpul lucrărilor de dezafectare a instalaţiei de vopsitorie, s-a produs un incendiu în urma căruia lucrătorul a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare şi zona abdominală. Ca urmare a evenimentului, victima, în vârstă de 56 de ani, a fost transportată şi internată la Spitalul Metz Franţa pentru acordarea îngrijirilor medicale.  
 
„Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către SC Grawe Safe Invest SRL, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările şi completările ulterioare. După finalizarea cercetării, dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare şi avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, care va analiza dosarul, îl va aviza  sau în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare şi/sau completarea dosarului, după caz”, au transmis reprezentanţii ITM Constanţa.
 
Societatea Grawe Safe Invest SRL a fost fondată în 2002, cu sediul social în localitatea Medgidia. Capitalul social este de 1.000 de lei, cu valoarea unei părţi sociale de 10 lei, fiind vorba de un număr total de 100 de părţi sociale. Asociat unic şi administrator în firmă este Elvis Nicolae Păun. Activitatea principală a firmei constă în „Operaţiuni de mecanică generală”. În 2018, firma a raportat 74 de salariaţi, cu un profit de 184.542 lei şi o cifră de afaceri de 5.248.678 lei. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii