Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:43 27 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu la Penitenciarul Satu Mare. Au murit trei deținuți, iar alții sunt răniți

ro

18 Mar, 2020 21:49 805 Marime text
Un incendiu a izbucnit la Penitenciarul Satu Mare. 

Ora anunțării incendiului a fost ora 22.00. La fața locului se află următoarele forțe de intervenție: trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei ambulanțe SMURD și partu ambulanțe SAJ.

Incendiul a fost lichidat, însă au fost înregistrate cinci victime. Trei persoane decedate și două persoane în stare gravă. În acest moment cele două persoane sunt transportate la UPU Satu Mare.

Alte 5 persoane au fost evaluate medical la fața locului și nu necesita transport la spital. Toate victimele sunt deținuți, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare, Ada Pop. 

Oficial de la Penitenciarul Satu Mare 

Vă informăm că, astăzi, 18.03.2020, în jurul orei 2030, la nivelul Penitenciarului Satu Mare, a fost înregistrat decesul a trei persoane private de libertate, urmare incendierii voluntare a unei camere de deținere.

Pentru lichidarea incendiului, rezultat al unui protest spontan inițiat de zece persoane private de libertate cazate în aceeași cameră de deținere, a fost solicitat, de îndată, sprijinul echipajelor ISU. Totodată, la fața locului s-au deplasat și echipaje ale SMURD, în vederea acordării primului ajutor persoanelor implicate.

În ciuda intervenției prompte, incidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane private de libertate, în prezent acordându-se îngrijiri medicale pentru două dintre acestea. Celelalte cinci persoane cazate în aceeași cameră de deținere se află în afara oricărui pericol.
În vederea prevenirii oricăror situații de risc generate de fumul degajat, întreaga secție de deținere a fost evacuată.

Subliniem că nu a fost necesară acordarea de prim ajutor persoanelor cazate pe celelalte secții de deținere, starea de spirit în rândul acestora fiind corespunzătoare. De asemenea, nu au rezultat vătămări ale polițiștilor de penitenciare aflați în serviciu.

Incidentul a fost notificat judecătorului de supraveghere a privării de libertate, în prezent desfășurându-se demersuri în vederea sesizării unității de parchet responsabile.

Cauzele și împrejurările producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele judiciare abilitate în efectuarea cercetărilor.

Subliniem că incendiul s-a produs imediat ulterior efectuării apelului de seară, procedură în cadrul căreia persoanele private de libertate implicate nu au invocat nemulțumiri, a transmis inspector de poliție penitenciară Mihaela-Cristina Enache. 


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii