Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu în Tulcea, astăzi Vegetația uscată din interiorul unei gospodării, curprinsă de flăcări (FOTO)

ro

26 Jul, 2023 15:13 874 Marime text
În cursul zilei de astăzi, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, într-o curte din localitatea Malcoci, județul Tulcea.

De urgență, la locul evenimentului, au fost mobilizate două echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere și un echipajul SVSU Nufăru.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiu se manifesta cu flacără deschisă, la vegetația uscată din interiorul unei gospodării. Prin intervenția promptă, salvatorii au reușit să limiteze extinderea flăcărilor și la locuință și la o lizieră din apropiere.,transmite ISU Delta Tulcea. 

În urma incendiului, suprafața de teren afectată a fost de aproximativ 2,5 ha vegetație uscată și mărăciniș. Din primele cercetări, cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise.

În această perioadă în care județul Tulcea se află sub COD GALBEN de vânt și sub COD PORTOCALIU de caniculă, pericolul de izbucnire a unui incendiu este foarte ridicat. Focul se poate extinde cu repeziciune punând în pericol gospodării, bunuri dar și vieți omenești., a mai punctat sursa citată. 

Pentru prevenirea incendiilor de vegetație uscată în interiorul gospodăriilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea recomandă cetățenilor:

- să nu arunce la întâmplare țigările aprinse sau chibrituri;
- prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în incintele gospodăriilor se face numai în locuri amenajate, în condiții şi la distanțe care să nu permită propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații  sau la alte vecinătăți
- să supravegheze copiii și să nu permită  acestora jocul cu focul;
- orice foc, fie că este în interiorul locuinței sau în exteriorul ei, trebuie supravegheat;
- este STRICT INTERZISĂ incendierea resturilor vegetale în scopul igienizării terenurilor sau a curților;

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de obil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.


foto: ISU Delta Tulcea 





Citește și: 

Două incendii în Constanța, în cursul nopții. Zeci de persoane evacuate, printre care și copii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii