Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încălcări grave ale legii, în trafic! Ce au surprins polițiștii

ro

12 Aug, 2023 08:16 848 Marime text


În noaptea de 10/11 august a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov și ai Brigăzii Autostrăzii A3, au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu precădere pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, precum și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Astfel, polițiștii rutieri din Măgurele au oprit pe DN5 din Jilava, un autoturism, iar la testarea conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.


La solicitarea organelor de poliție, conducătorul auto, respectiv un bărbat, de 41 de ani, a refuzat sa fie condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice.

Polițiștii din Măgurele au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, transmite IPJ Ilfov. 

Un alt bărbat a fost oprit pe DN1A Mogoșoaia, de către polițiștii din Buftea, iar la testarea cu aparatul drug test, acesta a indicat valori pozitive la consumul a 2 substanțe psihoactive.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat și cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice.

Polițiștii din Buftea au deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe   psihoactive.

În aceeași noapte, în jurul orei 23:17, Polițiștii Brigăzii Autostrăzi A3 au depistat în trafic un tânăr, în vârstă de 20 de ani, care conducea un autovehicul pe autostrada A3 în zona localității  Ștefănești, din județul Ilfov, cu 207 km/h, pe un sector de drum, unde limita maximă de viteză este de 100 de km/h, a mai punctat sursa citată. 

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 de lei, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, pe o perioadă de 120 de zile.


Citește și: 

Șofer de tractor rănit în urma unui accident. Era băut, nu avea permis iar tractorul era neînmatriculat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii