Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:37 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încălcări ale regulilor în zonele protejate Au traversat cu ATV-urile Grindul Chituc!

ro

07 Sep, 2020 15:45 686 Marime text
 
  • Interdicția desfășurării oricărei activități în zone strict protejate este prevăzută în Legea de constituire a Rezervației Biosferei Delta Dunării nr.82/1993, precum și Ordonanța nr. 57/2007.

Echipele mixte ale instituțiilor de control se concentrează pe zonele de plajă salbatică de la Vadu, Corbu, Midia, unde, în special în weekend, dat fiind afluxul mare de turiști, se înregistrează foarte multe încălcări ale regulilor de vizitare, informează Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Profitând de acest fapt, în ciuda semnalizării evidente că începe o zonă strict protejată, mai multe persoane, cu un comportament absolut iresponsabil, au utilizat un traseu ocolitor și au traversat cu ATV-urile Grindul Chituc, se arată în comunicatul ARBDD.


Interdicția desfășurării oricărei activități în zone strict protejate este prevăzută în Legea de constituire a Rezervației Biosferei Delta Dunării nr.82/1993, precum și Ordonanța nr. 57/2007, cu completările și modificările ulterioare și este în permanență popularizată de către angajații ARBDD.

Grindul Chituc este un grind maritim care separă apele Lacului Sinoe (mai precis ale complexului lagunar Razelm-Sinoe) de cele ale Mării Negre. La nivelul lui a fost constituită o arie protejată de interes național - ce corespunde categoriei a IV-a IUCN, situată pe teritoriul adminstativ al comunei Corbu din județul Constanța, România, se arată pe Wikipedia.


Sursa foto (cu rol ilustrativ):  Facebook (Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării)

Ti-a placut articolul?

Comentarii