Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă o țară din Europa a anunțat un prim caz al variantei Omicron a coronavirusului

ro

29 Nov, 2021 20:03 1193 Marime text
Un prim caz al variantei Omicron a coronavirusului, care se răspândeşte în întreaga lume şi provoacă un val de panică, a fost depistat în Spania, a anunţat luni, 29 noiembrie, un spital din Madrid, citat de France Presse.



"Secţia de microbiologie a Spitalului Gregorio Maranon din Madrid anunţă prima confirmare a variantei Omicron în Spania", a transmis instituţia publică de sănătate pe Twitter, adăugând că este vorba despre "un călător ce a venit din Africa de Sud".



Autorităţile sanitare din regiunea Madrid au precizat într-un comunicat că bărbatul, în vârstă de 51 de ani, s-a întors duminică în Spania, din Africa de Sud, şi prezenta simptome uşoare.


Această nouă variantă a coronavirusului prezintă "un risc foarte ridicat" la nivel global, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii.


Lista ţărilor unde este detectată varianta Omicron continuă să crească, mai ales în Europa, scrie Agerpres.



Guvernul spaniol urmează să decidă marţi, 30 noiemrbrie, într-o şedinţă a cabinetului, suspendarea zborurilor provenind din sudul Africii.



Până atunci, pasagerii din ţările acestei regiuni, dintre care Africa de Sud, Zimbabwe, Namibia sau Mozambic, trebuie să respecte o carantină de zece zile.

Foto Pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii