Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ultimele 24 de ore Echipajele de pompieri au intervenit în aproape 1.600 situații de urgență! 144 au fost incendii

ro

27 Sep, 2023 11:54 751 Marime text


 
  • În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori au fost solicitate să intervină în 1.597 situații de urgență. Dintre acestea, 144 au fost misiuni de stingere a incendiilor, 1.248 cazuri SMURD, 24 misiuni de deblocare sau salvare persoane/animale din medii ostile, cinci solicitări pentru extragerea persoanelor rămase captive în autoturismele avariate, precum și alte 176 de intervenții în sprijinul comunităților
  • Din totalul celor 144 de incendii, 103 intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectată o suprafață de 612 hectare de teren
  • Ieri, în județul Vaslui, localitatea Ștefan cel Mare, echipajele de stingere au fost solicitate pentru stingerea flăcărilor izbucnite la vegetația uscată, mărăcinișul, resturile vegetale și deșeurile depozitate lângă cimitirul din localitate
  • Un incendiu s-a produs și în județul Sibiu, unde echipajele de pompieri au intervenit pentru lichidarea unui incendiu de litieră, care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 500 metri pătrați, în pădurea Măgura din localitatea Cisnădioara
 
 
Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU), în ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori au fost solicitate să intervină în 1.597 situații de urgență. Dintre acestea, 144 au fost misiuni de stingere a incendiilor, 1.248 cazuri SMURD, 24 misiuni de deblocare sau salvare persoane/animale din medii ostile, cinci solicitări pentru extragerea persoanelor rămase captive în autoturismele avariate, precum și alte 176 de intervenții în sprijinul comunităților.
 
De asemenea, din totalul celor 144 de incendii, 103 intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectată o suprafață de 612 hectare de teren, potrivit IGSU.
 
„Un astfel de incendiu s-a produs, ieri, în județul Vaslui, localitatea Ștefan cel Mare, unde echipajele de stingere au fost solicitate pentru stingerea flăcărilor izbucnite la vegetația uscată, mărăcinișul, resturile vegetale și deșeurile depozitate lângă cimitirul din localitate. Intevenția promptă a pompierilor a condus la lichidarea incendiului și limitarea posibilității de propagare, suprafața de teren afectată fiind de aproximativ 800 metri pătrați”, precizează sursa citată.
 
O altă intervenție a salvatorilor vasluieni a avut loc, tot ieri, pe raza localității Negrești, unde pompierii militari au acționat pentru localizarea și lichidarea unui alt incendiu de vegetație uscată.
 
„După mai bine de o oră de luptă continuă cu flăcările, echipajele de stingere au lichidat arderea care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 20 hectare. Din fericire, nu au fost înregistrate victime”, mai adaugă sursa menționată.
 
Tot ieri, și echipajele din județul Sibiu au intervenit pentru lichidarea unui incendiu de litieră, care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 500 metri pătrați, în pădurea Măgura din localitatea Cisnădioara.
 
„După stingerea flăcărilor, salvatorii au rămas până în cursul acestei dimineți în zona de manifestare, pentru monitorizarea potențialelor focare ascunse și asigurarea intervenției imediate în cazul reaprinderii flăcărilor”, încheie IGSU.
 
Sursa foto: ISU Tulcea

Citește și

Cum arată magazinul de pe bulevardul Mamaia după incendiul de noaptea trecută

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii