Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:33 29 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Medgidia va fi construită o nouă bază sportivă. APM Constanța a dat undă verde

ro

09 Nov, 2020 00:00 4077 Marime text
 
  • Medgidia va avea o nouă bază sportivă
  • APM Constanța a decis că nu este necesară efectuara evaluării asupra mediului
  • Baza va avea un teren de fotbal, dar și unul multifuncțional
  • Parcarea va avea 55 de locuri, inclusiv pentru două autocare
 
Medgidia va avea, în curând, o nouă bază sportivă, asta după ce Agenția pentru Protecția Mediului a dat undă verde proiectului primăriei din municipiu. Baza va avea un tern de fotbal și unul multifuncțional, cu o parcare ce va avea peste 50 de locuri.
 
Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare privind un proiect de construire a unei baze sportive în localitatea Medgidia.
 
Decizia instituției, luată pe 5 noiembrie, conform portalului APM Cosntanța, a fost că „Nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului”, pentru proiectul: „Construire baza sportiva tip 1, Municipiul Medgidia, Județul Constanța”, amplasat în municipiul Medgidia, parcela A1051/1/3, județul Constanța, titular Municipiul Medgidia prin Primar Valentin Vrabie, cu sediul în municipiul Medgidia, str. Decebal nr. 35, județul Constanța
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
 

Despre proiect

 
Conform Certificatului de urbanism nr. 268din26.11.2019, terenul, în suprafață totalaă de 1,3774ha (13.774,00mp)  acte, este situat in intravilan și se află în domeniului privat al UAT mun. Medgidia, identificat cu nr. cad. 105969, înscris în CF 105969. Folosința actuală a terenului este de teren arabil, iar utilizarea funcțională este de locuințe P-P+1, cu loturi și căi de comunicație (căi rutiere și căi ferate).
 
Se dorește implementarea unui proiect tip („Construcții de baze sportive tip 1”),  a  cărui  documentație  tehnică de principiu  (concept) a fost finanțată de Compania Națională de Investiții, urmând ca fiecare Beneficiar ce dorește utilizarea acesteia, să o adapteze la particularitățile amplasamentului propus spre studiu.
 

Terenuri multifuncționale

 
Baza sportive va cuprinde:
-Teren pentru fotbal,
-Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis,
-Clădire pentru vestiare,
-Cabină de poartă,
-Parcare,
-Alei pietonale,
-Spații verzi
 
Terenul pentru fotbal va avea dimensiunile suprafeței utile de evoluție 75,50 x 117,00m și cele ale suprafeței utile de joc 68,00 x 105,00m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 3,00m pe laturile lungi și 6,00m pe laturile scurte.Terenul va putea fi marcat și pentru 2 terenuri de mini-fotbal (fiecare cu o suprafață de 40,00 x 60,00m). Pe una din laturile lungi se vor amplasa 2 bănci pentru rezerve și antrenori, fiecare având 14 locuri. Pe latura lungă opusă se vor amplasa gradene pentru 500 de spectatori. Adiacent gradenelor vor exista locuri pentru 20 de persoane cu dizabilități locomotorii. În cadrul proiectului tip pentru baze sportive, suprafața de joc a fost prevăzută a fi realizată dintr-un covor de gazon artificial, pe straturi de balast și piatră compactate. Însă, având în vedere necesarul de spații verzi necesar a fi acoperit, se consideră oportună realizarea acestuia din gazon natural.
 
Terenul multifuncțtional va avea dimensiunile suprafeței utile de evoluție 25,00 x 44,00m și cele ale suprafeței utile de joc 40,00 x  20,00m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 2,00m. Suprafața de joc va fi dintr-un covor de tartan, pe un planseu din beton armat și balast compactat.
 
Va exista o parcare pentru 55 de autoturisme, din care 4 pentru persoane cu dizabilități locomotorii și pentru 2 autocare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii