Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Constanța Antrenament al polițiștilor debutanți cu suport SUA

ro

20 Jan, 2024 14:46 596 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța




 
  • Tactică politienească, aprofundare a cunoștințelor profesionale, forță, disciplină, antrenament. În aceste cuvinte se poate descrie stagiul de pregătire și integrare în specificul muncii de poliție a celor aproximativ 170 de agenți de poliție debutanți, recent încadrați în structurile Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța.
 
Timp de o lună, aceștia participă la activități de pregătire practică și nu numai, cu cei mai experimentați instructori din Poliția Română, dar și cu specialiști din structurile de investigații criminale, ordine publică, rutieră și de combatere a criminalității organizate, potrivit IPJ Constanța.
 

„Specialiști ai Departamentului de Stat din cadrul Ambasadei SUA la București au venit în sprijinul acestui demers, împărtășind experiențe și informații profesionale în domeniul combaterii traficului de persoane, punând accent pe modul de identificare a victimelor acestei infracțiuni, totul cu scopul de a crește capacitatea Inspectoratului de Poliție Poliției Județean Constanța  de combatere a acestui fenomen”, transmite sursa citată.

 
Modulul de pregătire se desfășoară pe trei componente principale, prima fiind cea practic-aplicativă.
 
Polițiștii debutanți își vor desăvârși pregătirea profesională în tactică polițienească, tragere cu armamentul din dotare, conducere defensivă în regim prioritar și autoapărare profesională. Ulterior, vor parcurge componenta de specialitate și cea de integrare și adaptare la specificul locului de muncă, conform sursei.
 

„Modulul de pregătire a agenților de poliție are ca scop îmbunătățirea modului de intervenție la evenimentele sesizate, dezvoltarea deprinderilor de utilizare a tehnicilor și mijloacelor din dotare, gestionarea și dezamorsarea situațiilor conflictuale, totul în scopul de a avea polițiști bine instruiți, care să acționeze rapid și eficient în misiunile pe care le vor avea de îndeplinit.”, relatează polițiștii contănțeni.

 
 Citește și
Polițist cercetat după ce ar fi distrus sistemele GPS montate pe autospecialele de poliție
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii