Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ce stadiu sunt lucrările de reabilitare a Parcului din zona Gării CFR Constanța (GALERIE FOTO

ro

12 Mar, 2024 16:59 707 Marime text
Sursa foto: Primăria ConstanțaPrimăria municipiului Constanța anunță că se reconstruiește parcul de la Gară, unde se plantează 130 de copaci și crește suprafața de spațiu verde cu 2000 mp. 

„Demarate la finele anului trecut, atunci când imaginea parcului era una degradată și fără niciun interes din partea populației, lucrările de amenajare a parcului au avansat considerabil.

Au fost dezafectate vechile alei, s-a introdus sistemul de irigații, au fost executate șanțurile pentru introducerea fibrei optice și a cablurilor pentru sistemul de iluminat modern, centura de beton a gardului a fost realizată în proporție de 70%, s-a realizat suportul de piatră pentru amenajarea noilor alei.

De mâine, va începe reconfigurarea noilor alei și tot de mâine, echipe specializate vor executa lucrări de corecție și toaletare a arborilor din parc. În urma acestei reconfigărări, suprafața de spațiu verde va crește cu 2000 de mp“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a avizat tăierea a patru arbori (un castan sălbatic, doi plopi și un arțar), care vor fi înlocuiți.  Mai mult, bogata și valoroasa vegetație existentă va fi completată, la finalizarea proiectului, cu încă 130 de arbori.

„Reamintim că proiectul se derulează în baza avizelor si autorizațiilor obținute din partea instituțiilor abilitate, inclusiv cele de mediu, iar lucrările sunt efectuate conform contractului încheiat cu antreprenorul și cu normele legale în vigoare.

Proiectul REAMENAJAREA SPAȚIULUI PUBLIC DIN ZONA PARCULUI GĂRII urmărește creșterea suprafeței de spații verzi în zonă, îmbunătățirea accesibilității la elementele de cadru natural, precum și îmbunătățirea calității spațiului public urban.

Valoarea totală a investiției este de 17.474.195,86 lei cu TVA“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Citește și: 

Stadiul lucrărilorParcul de la Gară, din Constanța, este împrejmuit cu gard de beton (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii