Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Importanţa consolidării cooperării dintre România şi Polonia în materie de securitate, subliniată de Ministrul Aurescu

ro

20 Nov, 2019 20:42 1551 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut miercuri, 20 noiembrie 2019, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz, în marja reuniunii de la Bruxelles a miniștrilor afacerilor externe din statele membre NATO.

Dialogul a evidențiat anvergura și complexitatea relațiilor româno-poloneze, confirmate inclusiv de multitudinea de contacte la toate nivelurile.

În contextul împlinirii a 10 ani de Parteneriat Strategic și a 100 de ani de relații diplomatice româno-poloneze, ministrul Bogdan Aurescu a pledat pentru valorificarea,la un nivel superior, a oportunităților de cooperare bilaterală, pornind de la relațiile tradiționale de prietenie, dar și de la viziunile similare pe multiple dosare de actualitate la nivel european și regional, cu accent asupra vecinătății estice și a aspectelor de securitate pe flancul estic al NATO.

În acest context, șeful diplomației române a evidențiat importanța consolidării cooperării dintre România și Polonia în materie de securitate, în cadrul formatului B9 și a trilateralei România-Polonia-Turcia, respectiv în cadrul Inițiativei celor 3 Mări.

De asemenea, cei doi miniștri au discutat despre cooperarea regională, cu accent asupra situației din Ucraina.

Sursa foto: MAE 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii