Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:26 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini unice! Cum arată plaja Mamaia filmată cu drona. Falii măturate de valuri (galerie foto+video)

ro

22 Feb, 2017 00:00 4761 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat, săptămâna trecută, imagini surprinse pe o plajă din Mamaia, din zona hotelului Aurora. Imaginile au surprins grozăvia de pe plajele lărgite anul trecut.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm imagini surprinse de o dronă pe plaja din sudul staţiunii Mamaia, plajă distrusă parţial de furtunile din ultima perioadă. Mai mult, puteţi vedea şi în video cum arată plaja, reabilitată cu bani europeni. Din păcate, codurile de viscol puternic şi ninsori abundente de pe litoral au dus, cel mai probabil, la prăbuşirea porţiunilor de plajă din sudul staţiunii Mamaia. Reamintim că plajele au fost lăţite pe o lungime de 7,3 kilometri, însumând o suprafaţă totală de 42 de hectare, printr-un proiect european în valoare de 175 de milioane de euro. Reabilitarea plajelor era garantată pe 50 de ani. Antreprenorii lucrărilor de lărgire a plajelor au fost compania austriacă Porr Bau, pentru zona Mamaia Sud, respectiv olandezii de la Van Oord pentru loturile Tomis Nord, Centru şi Sud şi Eforie Nord.

Cine a executat lucrările pentru protecţia şi reabilitarea părţii sudice a litoralului 

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral a plătit 409.320.311,09 lei pentru lucrări de protecţie şi reabilitare a părţii sudice a litoralului românesc al Mării Negre. Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii deschise unor asocieri între firme, astfel că, potrivit anunţului de atribuire, contractul a fost împărţit astfel: Asocierea Porr Bau GmbH - Franco Giuseppe SRL - Dinamica SRL - 42.914.859,09 lei, în timp ce pentru Asocierea Van Oord Dredging and Marine Contractors BV - Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti SA au fost întocmite patru contracte cu sumele 112.564.182 de lei, 80.914.214 lei, 67.810.786 de lei şi 105.116.270 de lei.
 
În ceea ce priveşte contractul cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral în valoare de 409.320.311,09 lei, iată ce atribuţii revin fiecărei firme câştigătoare: contractul obţinut de Asocierea Porr Bau GmbH – Franco Giuseppe SRL – Dinamica SRL, pentru care s-au primit patru oferte, dar numai una a fost admisibilă, are ca obiect „protecţia şi reabilitarea zonei sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanţa“. Valoarea contractului este de 42.914.859,09 lei.
 
„Protecţia şi reabilitarea zonei sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona Tomis Nord“ face obiectul unui alt contract, în valoare de 134.150.000 de lei, atribuit Asocierii Van Oord Dredging and Marine Contractors BV - Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti SA.
 
Aceleiaşi asocieri de firme i-au mai revenit şi contractele pentru „protecţia şi reabilitarea zonei sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona Tomis Centru“, în valoare de 80.914.214 lei, contractul pentru „protecţia şi reabilitarea zonei sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona Tomis Sud“, în valoare de 67.810.786 de lei, contractul pentru „protecţia şi reabilitarea zonei sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona Eforie Nord“, în valoare de 105.116.270 de lei.
 
Dacă firma Porr Bau GmbH are sediul în Viena, cea de-a doua firmă, Van Oord Dredging and Marine Contractors, cu sediul în Rotterdam, Olanda, este cunoscută pe piaţa românească, mai ales pe cea constănţeană, şi în calitate de câştigătoare a licitaţiei pentru executarea lucrărilor la digul de larg din portul Constanţa, licitaţie organizată de CN APMC, valoarea contractului ridicându-se la 99,94 de milioane de euro.

Despre Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam - Sucursala Constanţa

Cu sediul social în municipiul Constanţa, firma a fost înmatriculată în anul 2013. Firma-mamă este Van Oord Dredging and Marine Contractors BV Rotterdam. Administratorii societăţii, care se ocupă de „construcţii hidrotehnice“, sunt Marius Stamat, născut pe 2.02.1969, în Constanţa, manager supleant, şi Hordijk Peter Paul, născut pe 11.06.1963, în Rotterdam, Olanda, manager.
 
Reamintim că Van Oord Dredging and Marine Contractors BV este societatea care a fost contractată de Administraţia Naţională Apele Române şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral pentru proiectarea şi construcţia a patru dintre cele cinci loturi ale proiectului „Protecţia şi reabilitarea zonei sudice a litoralului românesc al Mării Negre“. De asemenea, această firmă s-a ocupat şi de prelungirea digului de larg al portului Constanţa.

Despre Porr Bau Gmbh Viena - Sucursala Bucureşti 

Înmatriculată în anul 2006, firma are sediul social în Bucureşti. Persoane Împuternicite sunt Klaus Bleckenwegner, născut pe 18.03.1977, în Austria, şi Ana Maria Gabriela Cojocaru, născută pe 15.03.1985, în Bucureşti. Societatea se ocupă de lucrări de construcţie a drumurilor şi autostrăzilor.

Citeşte şi:

Reabilitate pe bani mulţi. Explicaţii şi justificări Cine răspunde de distrugerea plajei din Mamaia (documente+galerie foto)

Dezastru la Mamaia! Plaja reabilitată s-a prăbuşit. Bani cheltuiţi inutil (galerie foto+video)

Cine pune mâna pe contractele pentru reabilitarea părţii sudice a litoralului românesc al Mării Negre

O firmă vieneză și una românească au pus mâna pe un contract de reabilitare a zonei sudice a litoralului (document)

Vom face plajă printre pietre şi utilaje? Ministrul Graţiela Gavrilescu, în inspecţie pe şantierele antreprenorilor Porr Bau şi Van Oord (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nelu ctin 23 Feb, 2017 17:32 DIGURILE SI DRUMUL DE BETON DE DEASUPRA CUM ARATA ??