Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini triste, ce vor intra în istorie! Cum arată Pasarela din Mamaia, simbol al litoralului interbelic, acoperită cu nisip

ro

27 Mar, 2021 00:00 7559 Marime text
  • Costumele de baie ale epocii, umbreluțele vesele ale doamnelor și domnișoarelor și mustățile serioase ale domnilor bine nu lipseau din peisaj, în Mamaia interbelică, pe pasarela regală.
  • Acoperită cu nisip, într-o încercare de a proteja un obiectiv turistic cu o soartă incertă, pasarela pe care se plimbau regii României Mari și admirau Marea Neagră așteaptă acum o minune ce ar putea-o salva de la uitare.
  • În galeria foto-video puteți observa mai multe imagini și un film cu monumentul îngropat în nisip.
 
O vară obișnuită în Mamaia interbelică. Zeci de oameni, constănțeni și turiști deopotrivă, vin să admire și, în funcțe de posibilități, să se imortalizeze pe celebra pasarelă din stațiune, simbol al unei societăți în care funcționalitatea era împletită cu arta, inclusiv în arhitectură.
 
Costumele de baie ale epocii, umbreluțele vesele ale doamnelor și domnișoarelor și mustățile serioase ale domnilor bine nu lipseau din peisaj.
 
Arc peste timp, sfârșitul lunii martie 2021 regăsește monumentul istoric într-o stare în care cu greu poate stârni altceva decât milă față de simbolurile pierdute.
 
Acoperită cu nisip, într-o încercare de a proteja un obiectiv turistic cu o soartă incertă, pasarela pe care se plimbau regii României Mari și admirau Marea Neagră așteaptă acum o minune ce ar putea-o salva de la uitare.
 
Imaginile surprinse în stațiunea Mamaia ieri, 26 martie 2021, înfățișează picioarele pasarelei acoperite cu nisip, ca o măsură provizorie pentru ca aceasta să nu se surpe.
 
În prezent, monumentul istoric se află în administrarea Litoral SA, aflată în faliment și se fac demersuri pentru a fi luată în administrare de Ministerul Culturii.




Citește și:
 
Parlamentarii PNL de Constanța s-au întâlnit cu ministrul Culturii. Ce se va întâmpla cu pasarela regală și Palatul Reginei Maria din stațiunea Mamaia?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii