Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Exerciții cu trageri de luptă în Poligonul Capu Midia (FOTO+VIDEO)

ro

26 Apr, 2023 15:56 1194 Marime text


Secvențele de antrenament cu trageri de luptă „EAGLE SHIELD 23-1” și „EAGLE ROYAL 23-2” au loc miercuri, 26 aprilie, la Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” din Capu Midia, județul Constanța, vor fi deschise participării mass-media.

Cele două secvențe de instruire sunt conduse de militarii francezi din cadrul Grupului de luptă ROU BG (FRA FN) staționat la Cincu și se axează pe valorificarea și exersarea capabilităților de apărare antiaeriană prin trageri de luptă cu sisteme lansatoare de rachete și tunuri de artilerie antiaeriană cal. 20 mm. împotriva unor ținte aeriene., transmite MApN. 

Obiectivele exercițiilor sunt antrenarea în comun a militarilor aliați în vederea îmbunătățirii interoperabilității și a coeziunii structurilor aliate dislocate în România prin exerciții tactice cu trageri de luptă reale.

În cadrul exercițiului, militarii români și americani vor participa cu echipe de observatori în punctele de comandă ale exercițiului, militarii luxemburghezi și olandezi vor desfășura operațiuni de evaluare a lovirii țintelor aeriene cu ajutorul sistemelor aeriene fără pilot din dotare, iar personalul poligonului va asigura siguranța, observarea, coordonarea și conducerea activităților., a mai precizat sursa citată. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii