Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:27 30 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ilan Laufer „În 2020, Constanța va fi un model la nivel european în ceea ce privește exploatarea parteneriatului economic cu SUA”

ro

27 Oct, 2019 12:31 1111 Marime text
Ilan Laufer a anunțat printr-o postare pe Facebook că, anul viitor, Constanța va fi un model în ceea ce privește parteneriatul economic cu Statele Unite.

Astfel, Constanța se alătură competitorilor care aspiră la cele 10 burse Smart Start USA din anul 2019.

Ultima conferință “Smart Start USA –Oportunități de dezvoltare pentru internaționalizarea afacerilor românești” din ediția a treia în România a road show –ului Smart Start USA a avut loc la Constanța.

La conferință au participat Ilan Laufer, inițiatorul și coordonatorul programului, prof.univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității ”Ovidius” din Constanța, George Fulina, director AIMMAIPE Constanța, și Vlad Danciu, director Smart Start USA.

Antreprenorii locali au aflat informații utile despre oportunitățile oferite de Smart Start USA și facilitățile asigurate prin intrarea în această comunitate a celor care vor să se dezvolte pe o piață competitivă, cum este cea americană, tipuri de businessuri care au avut succes prin Smart Start USA, tipologia socială, economică, juridică și fiscală din Statele Unite ale Americii.

De asemenea, s-au familiarizat și cu programele alternative oferite de statul român pentru dezvoltarea afacerilor în străinătate, dar și cu oferta educațională a Universității ”Ovidius” în domeniul antreprenoriatului și comerțului exterior.

Ilan Laufer a prezentat și concursul lansat cu ocazia acestei ediții a Smart Start USA prin care anual cele mai bune 10 proiecte înscrise în platformă vor obține o bursă de implementare a afacerii pe piața americană, prin care le vor fi asigurate toate cheltuielile ocazionate de transport, cazare și alte costuri, pe o perioadă de 6 luni de incubare, antreprenorii constănțeni prezenți, fiind foarte interesați de a intra în această competiție.

Smart Start USA se adresează antreprenorilor care doresc să-și extindă afacerile pe piețele internaționale, în special pe piața americană.


Sursă foto: Facebook/ Ilan Laufer

Ti-a placut articolul?

Comentarii