Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Zeci de persoane au fost salvate de pompieri, în ultimele 24 de ore

ro

09 Aug, 2023 11:02 724 Marime text
Sursă foto: Facebook/IGSU
  • În cursul zilei de ieri, 8 august 2023, pompierii au gestionat 1.640 situații de urgență pentru siguranța cetățenilor și protejarea bunurilor, cum ar fi misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și sprijinul acordat cetățenilor aflați în dificultate.
 
În cursul zilei de ieri, 8 august 2023, pompierii au gestionat 1.640 situații de urgență pentru siguranța cetățenilor și protejarea bunurilor, cum ar fi misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și sprijinul acordat cetățenilor aflați în dificultate, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
 
Din totalul misiunilor la care pomperii au intervenit ieri, 70 de solicitări au fost pentru stingerea incendiilor. Dintre aceste acțiuni, 25 au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), suprafața afectată fiind de peste 60 ha.
 
Totodată, echipajele SMURD au intervenit la 1.342 de solicitări, oferind asistență medicală de urgență persoanele aflate în dificultate.
 
Concomitent cu intervențiile de stingere și acordare a măsurilor de prim ajutor, echipajele operative au gestionat cu promptitudine 219 misiuni pentru protecția comunităților.
 
De asemenea, în doar 24 de ore, pompierii au salvat 32 de persoane aflate în situații critice.
 
O atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere. Echipajele de descarcerare au acționat, în nouă cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
 
Salvatorii din județul Ialomița au intervenit ieri pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs pe DN2/E85, între localitățile Movilița și Sinești. Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că în urma impactului dintre două autoturisme au rezultat șase victime, dintre care două decedate. După evaluarea și acordarea primului ajutor la fața locului, celelalte patru victime au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 14 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele AG (2), BV (2), BZ (2), HR (4), NT (2), MS (1) și VN (1).
 
Pe lângă aceste situații, pompierii militari continuă acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră. Astfel, în data de 8 august, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 150 de pompieri și 57 de mijloace tehnice.
 

„Pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, salvatorii rămân la datorie, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
IGSU: În doar 24 de ore, pompierii au intervenit la peste 1.800 de solicitări înregistrate la nivel național
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii