Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Vin furtunile peste România! Iată care sunt regiunile afectate

ro

30 Aug, 2023 10:52 1006 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • Mai multe avertizări de instabilitate atmosferică în România vor intra în vigoare astăzi, pe 30 august 2023, potrivit datelor furnizate de IGSU.
 
Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), astăzi, pe 30 august 2023, sunt valabile în România mai multe atenționări meteo.
 
Astfel, nordul și estul Munteniei, estul Transilvaniei și în Moldova vor fi sub avertizarea unui cod portocaliu instabilitate atmosferică accentuată.
 

„Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp“, informează IGSU.

 
De asemenea, tot astăzi, intră în vigoare și un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil „în cea mai mare parte a țării“, așa cum precizează sursa.
 

„Se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp“, mai adaugă IGSU.

 
Iată care sunt recomandările autorităților pentru această perioadă cu furtuni:
 
  • Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
  • Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Citește și:

Avertizare meteo de furtuni şi ploi torenţiale! Vizată și Dobrogea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii