Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Unde au intervenit pompierii în ultima zi din luna august

ro

01 Sep, 2023 12:01 787 Marime text
În ultima zi a lunii august, pompierii au gestionat 1.702 situații de urgență pentru siguranța cetățenilor și protejarea bunurilor, cum ar fi misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și sprijinul acordat cetățenilor aflați în dificultate.

Din totalul misiunilor la care colegii noștri au intervenit ieri, 79 de solicitări au fost pentru stingerea incendiilor, 34 dintre acestea au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), suprafața afectată fiind de aproape 30 ha,transmite IGSU.

Totodată, echipajele SMURD au intervenit la 1.356 de solicitări, oferind asistență medicală de urgență persoanele aflate în dificultate.

Concomitent cu aceste tipuri de intervenții, echipajele operative au gestionat cu promptitudine 257 misiuni pentru protecția comunităților.

De asemenea, o atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere. Echipajele de descarcerare au acționat în 10 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele avariate.

Un astfel de eveniment complex s-a produs ieri, în județul Sibiu, unde pompierii au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs între două autobuze și un autoturism. Ajunse la locul solicitării, echipajele operative au constatat că în urma impactului au rezultat trei victime, dintre care două încarcerate, una fiind în stop cardio-respirator. După realizarea manevrelor specifice de resuscitare, din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de colegii noștri, a fost declarat decesul persoanei aflate în stop cardio-respirator. Echipajele de prim ajutor au acordat asistență medicală de urgență celorlalte victime, ulterior fiind transportate la spital.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 17 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 12 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele AG, BV, CV, GJ, MS și NT și 5 mesaje privind posibilitatea producerii unor fenomene hidrometeorologice periculoase în județele BC, CL, CJ, CT, GL, IL, VN și VS, a mai punctat sursa citată. 

Totodată, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 129 de pompieri salvatori și 48 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României, mai punctează sursa citată. 

Pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, salvatorii rămân la datorie, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play, mai punctează sursa citată. 



Citește și:

Incendiu la un tren de călători! Pompierii intervin (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii