Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Unde au intervenit pompierii, ieri. Peste 1.600 de situații de urgență

ro

14 Sep, 2023 09:59 744 Marime text
Ieri, 13 septembrie, salvatorii au gestionat 1.694 situații de urgență, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Prahova, Argeș, Mureș, Timiș și Dâmbovița.

O pondere de aproximativ 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD care au răspuns cu promptitudine la 1.341 de solicitări în urma cărora 1.319 persoane aflate în dificultate au primit ajutor, informează IGSU.

Totodată, în perioada de referință, la nivel național, echipajele operative au acționat pentru localizarea și stingerea celor 144 de incendii și au gestionat cu promptitudine 204 de misiuni pentru protecția comunităților.

Din totalul celor 144 de incendii, 96 de intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri, fond forestier), suprafața de teren afectată fiind de aproximativ 370 ha.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 22 de mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea (18 mesaje) privind prezența animalelor periculoase (urși) în județele AG (2), BC (1), BV (2), CV (1), GJ (1), HR (10) și NT (1), a mai punctat sursa citată. 

O misiune care a necesitat efort susținut din partea pompierilor a avut loc ieri, în localitatea Miercurea Ciuc, unde salvatorii harghiteni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu puternic izbucnit la un depozit. Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au constatat că arderea se manifesta violent, cu degajări mari de fum, suprafața afectată fiind de aproximativ 5.000 mp. Pentru protecția populației din proximitate, a fost transmis un mesaj RO-ALERT. 

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România. Astfel, în data de 13.09.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 122 de pompieri și 49 de mijloace tehnice.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate, mai informează IGSU. 

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.


Citește și:

„Îngerii“ la SMURD Suceava! Trei salvatori au intervenit în ajutorul unei femei care a căzut pe stradă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii