Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Un minor din județul Bacău a fost dat dispărut! Intervențiile autorităților în România

ro

21 Jul, 2023 12:40 826 Marime text
Mașini de pompieri. Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: IGSU
  • Un tânăr din Bacău a fost dat dispărut în ultimele 24 de ore.
 
Unitățile operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 1.899 situații de urgență în cursul zilei de ieri, 20 iulie 2023. În total, la nivel național, au fost înregistrate 110 de incendii, cazuri la care pompierii au intervenit cu promptitudine.
 
De asemenea, au avut loc și nouă misiuni de descarcerare, în care viața unor persoane aflate în dificultate a fost salvată.
 
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, salvatorii au desfășurat alte 261 de cazuri pentru protecția comunităților, iar echipajele SMURD au intervenit în 1.519 situații de urgență medicale.
 
Totodată, în perioada de referință, echipajele de intervenție au salvat 24 de persoane aflate în dificultate.
 
O misiune care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor s-a produs ieri, în județul Prahova, pe raza localității Valea Călugărească, unde echipajele operative au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier.
 
Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că, în urma impactului dintre un microbuz și un autoturism, au rezultat cincisprezece victime. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. După acordarea măsurilor de prim ajutor la locul evenimentului, toate persoanele au fost transportate la spital.
 
În doar 24 de ore, la nivel național au fost transmise 35 de mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 16 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Harghita, Vâlcea și Vrancea, 15 mesaje privind fenomenele hidrometeorologice periculoase în județele Bistrița-Năsăud, Buzău, Cluj, Ialomița, Galați, Maramureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea, trei mesaje privind degajările de fum în județul Mureș și un mesaj privind dispariția unui minor în județul Bacău.
 
În continuare, echipajele operative rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor calificat persoanelor aflate în dificultate.
 
Totodată, evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți, a mai precizat IGSU.

Citește și:

Attica de Vest, cea mai afectată regiune de incendiile de vegetație din Grecia, sub controlul echipajelor din România (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii