Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Salvatorii solicitați la 1.036 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență în ultimele 24 de ore

ro

17 Mar, 2023 09:40 981 Marime text
Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUStingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple din cele 1.276 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.

Potrivit IGSU, în perioada de referință, echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea a 72 de incendii, dintre care 20 de intervenții fiind la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri). Suprafața de teren afectată a fost aproximativ 126 ha.

La nivel național, 1.031 persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (228 cazuri), urmată de județele Mureș (54 cazuri) și Timiș (52 cazuri).

Totodată, în cursul zilei de ieri, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 8 persoane aflate în dificultate.

„ De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 10 cazuri, pentru extragerea ocupanților din autoturismele implicate în accidente rutiere.

❗Una dintre intervențiile relevante din cursul zilei de ieri a fost gestionată de salvatorii din județul Vrancea, în urma unui incendiu produs la o casă pe raza localității Nănești. Primele echipaje de intervenție ajunse la fața locului au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 120 mp. Pe timpul misiunii de stingere, pompierii militari au găsit, în interiorul locuinței, două persoane decedate.

❗O altă misiune, care a presupus efort susținut din partea pompierilor militari, a avut loc în cursul serii de ieri, în județul Giurgiu, unde salvatorii au fost solicitați pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit, din localitatea Radu Vodă. Echipajele de intervenție, ajunse la locul solicitării, au constatat că flăcările se manifestau violent pe o suprafață de aproximativ 160 mp. Concomitent cu misiunea de stingere, salvatorii au acordat asistență medicală de urgență la fața locului pentru  o victimă, ulterior aceasta fiind transportată la spital pentru investigații medicale de specialitate.

De asemenea, în perioada de referință, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 189 pompieri salvatori și 161 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.


Totodată, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși) în județele Argeș și Brașov.

„Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii