Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU România, în flăcări! Peste 100 de incendii au izbucnit în aceeași zi

ro

12 Jul, 2023 10:28 961 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: IGSU
  • Ieri, pe 11 iulie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a publicat datele misiunilor de urgență la care au fost solicitați.
  • S-au înregistrat 111 incendii și peste 1.300 de persoane au avut nevoie de ajutor medical.
 
Conform unui comunicat de presă pus la dispoziție de IGSU, ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară! Salvatorii au gestionat  1.639 situații de urgență, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Constanța, Cluj, Bihor, Mureș, Timiș și Prahova.
 
O pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, 1.329 de persoane aflate în dificultate primind ajutor.
 
Totodată, în perioada de referință, la nivel național, echipajele operative au acționat pentru localizarea și stingerea celor 111 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 206 de misiuni pentru protecția comunităților.
 
Din totalul celor 111 incendii, 67 intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectate aproximativ 140 ha de teren.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise zece mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care șase mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele Argeș (2), Brașov (1), Buzău (1), Mureș (1) și Vâlcea(1), iar alte patru mesaje privind fenomenele meteorologice periculoase, în județele Bacău, Galați, Neamț, Vrancea și Vaslui.
 
Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 8 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
 
Pe timpul misiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipajele de intervenție au salvat 7 persoane aflate în dificultate.
 
O misiune care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor a avut loc ieri, în județul Olt, în municipiul Caracal, unde salvatorii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală dezmembrări auto. Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au constatat că arderea se manifesta cu flacără și degajări mari de fum.
 

„Concomitent cu acțiunea de stingere, colegii noștri au evaluat și asistat medical o victimă, ulterior aceasta fiind transportată la o unitate medicală de specialitate. Incendiul a fost lichidat, suprafața afectată fiind de aproximativ 900 mp.
 
Pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România. Astfel, în data de 12.07.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat un număr de 133 de pompieri și 57 de mijloace tehnice. “, a mai adăugat sursa citată.


Citește și:

IGSU: Unul din două incendii din țară sunt de vegetație. Ce le recomandă autoritățile cetățenilor!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii