Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Pompierii solicitați să intervină în zeci de localități aflate sub cod portocaliu de ploi în ultimele 24 de ore

ro

24 Aug, 2022 11:05 871 Marime text
Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUÎn ultimele 24 de ore (23.08.2022), salvatorii au intervenit în 58 localități din 19 județe (Alba, Arad, Bacău, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiș) și în municipiul București pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.

Potrivit IGSU, în contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, în cursul zilei de ieri au fost emise prin sistemul RO-ALERT 47 mesaje de avertizare a populației pentru 32 de județe și municipiul București.

Cu eforturi susținute, pompierii militari au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 5 case, 26 curți, 1 subsol, 1 stradă. Totodată, echipajele operative au acționat pentru degajarea a 72 copaci și 7 stâlpi de electricitate rupți de vântul puternic. În urma acestor evenimente, 13 autovehicule au fost avariate. De asemenea, colegii noștri au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție desprinse de la nivelul a 4 imobile. 

❗O intervenție care a presupus atenție deosebită din partea salvatorilor a avut loc în județul Dâmbovița, unde pompierii au acționat pentru evacuarea a 12 persoane rămase blocate în autovehicule din cauza apei acumulate într-un pasaj rutier, din municipiul Târgoviște. O persoană care a suferit atac de panică a fost transportată la spital. 

Important de menționat este că în urma manifestării codurilor de vreme rea, nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești.

Circulația rutieră a fost temporar blocată pe 1 drum național (DN 67C/AB) din cauza apei și aluviunilor acumulate pe carosabil și restricționată pe 5 drumuri naționale ( DN 17/SV, DN 17B/NT, DN 2E/SV, DN 2G/BC, DN 66/GJ ) și pe 5 drumuri județene ( DJ 108T/SJ, DJ 208/IS, DJ 503/TR, DJ 507/GR, DJ 720/DB ) din cauza copacilor căzuți pe carosabil.

În acest moment nu mai sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii