Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Pompierii militari au intervenit în peste 1.400 situații de urgență în cursul zilei de ieri

ro

01 Nov, 2022 10:13 1211 Marime text
Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUÎn cursul zilei de ieri, 31.10.2022, pompierii militari au intervenit în peste 1.400 situații de urgență

Salvatorii au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.441 misiuni desfășurate de echipajele operative, în ultimele 24 de ore.

Potrivit IGSU, la nivel național, 1.223 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (282 cazuri), urmată de județele Timiș (57 cazuri), Mureș (49 cazuri) și Sibiu (41 cazuri).

În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 66 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 154 de misiuni pentru protecția comunităților.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 10 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 4 persoane și-au pierdut viața în județele Suceava, Timiș și Vaslui.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 7 persoane aflate în dificultate.

Pe parcursul zilei de ieri, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Harghita și Vâlcea.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O intervenție complexă a avut loc ieri, în județul Suceava, pe raza localității Fălticeni, DJ 208, unde salvatorii au fost solicitați să intervină pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs între două autoturisme. Primele echipaje de descarcerare și prim ajutor ajunse la locul solicitării au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat trei victime, dintre care una încarcerată, în stop cardio-respirator. Colegii noștri au extras persoana dintre fiarele contorsionate ale mașinii și au aplicat manevre de resuscitare, însă fără rezultat. Echipajele operative au evaluat și asistat medical cei doi ocupanți ai autoturismelor, ulterior fiind transportați la spital.

❗O misiune care a presupus atenție sporită din partea echipajelor de stingere a avut loc ieri, în municipiul Cluj-Napoca, unde pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un imobil în care funcționau un spațiu de birouri și un atelier de vopsitorie. Ajunse la locul solicitării, salvatorii au constatat că arderea se manifesta violent, cu fum dens, pe o suprafață de aproximativ 250 mp. Colegii noștri au stins cu promptitudine flăcările, împiedicând propagarea la întreaga clădire .

„Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 221 pompieri salvatori și 172 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii