Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Pompierii militari au intervenit în 10 județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea.

ro

30 May, 2022 13:00 904 Marime text
Pompieri. Foto: Facebook/IGSUÎn ultimele 72 de ore (27.05-29.05.2022), la nivel național, pompierii militari au intervenit în 10 județe (AG, BR, DB, DJ, GJ, IF, PH, OT, TR și VL) și în municipiul București, pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea.

Potrivit IGSU, cu eforturi susținute, pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 6 case, 23 curți, 15 subsoluri/beciuri. Totodată, din cauza vântului puternic, 110 copaci au fost rupți și au fost avariate 52 autoturisme, salvatorii acționând pentru degajarea acestora.

„De asemenea, colegii noștri au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție desprinse de pe acoperișurile a 14 imobile.

Traficul rutier fost temporar blocat pe DN 7A din județul Vâlcea, din cauza aluviunilor acumulate pe carosabil.

La acest moment nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice.

Monitorizarea permanentă a situației din teren și măsurile întreprinse pentru gestionarea promptă a solicitărilor primite din partea cetățenilor au făcut ca evenimentele să nu se soldeze cu victime“ - au precizat reprezentanții IGSU.


Concomitent cu misiunile de înlăturare a efectelor produse de vremea nefavorabilă, în ultimele trei zile, pompierii au acordat măsuri de prim ajutor pentru 3.601 persoane, au acționat pentru stingerea a 175 incendii, precum și în 566 cazuri în sprijinul comunităților. 

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autovehiculelor implicate în 26 accidente rutiere. În urma acestor evenimente rutiere, patru persoane și-au pierdut viața.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 22 de persoane aflate in dificultate.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

„Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.



Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au precizat reprezentanții IGSU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii