Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Pompierii, la datorie! Salvatorii au intervenit în zeci de misiuni în ultimele 24 de ore

ro

18 Aug, 2023 10:46 733 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Facebook/IGSU
  • În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 29 de persoane aflate în dificultate.

Încă o zi încărcată pentru pompieri! Joi, 17 august 2023, salvatorii au gestionat peste 1.800 situații de urgență, cele mai numeroase dintre acestea fiind înregistrate în zona București-Ilfov și în județele Constanța, Prahova, Cluj și Mureș.

Din totalul misiunilor la care colegii noștri au intervenit ieri, 115 de solicitări au fost pentru stingerea incendiilor. Dintre aceste acțiuni,  73 au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), suprafața afectată fiind de aproximativ 270 ha.

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit la 1.495 solicitări la nivel național, în urma cărora 1.512 persoane au primit asistență medicală de urgență.

Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență și a celor de stingere a incendiilor, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine 201 misiuni pentru protecția comunităților.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 29 de persoane aflate în dificultate.

„Pentru avertizarea populației, au fost transmise 6 mesaje prin sistemul RO-ALERT cu privire la prezența animalelor periculoase (urși), în județele Argeș, Bacău, Buzău și Hunedoara.

Totodată, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 139 pompieri salvatori și 57 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, salvatorii rămân la datorie, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns“,  transmite IGSU. 

Citește și: 

Trei persoane au murit după ce s-au înecat în valurile mării din Mamaia. Precizările IGSU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii