Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste o mie de situații de urgență gestionate de pompieri în ultimele 24 de ore

ro

22 Sep, 2023 11:44 694 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • În decursul zilei de ieri, 21 septembrie 2023, la nivel național, pompierii salvatori au gestionat peste 1.400 de situații de urgență.
     
În decursul zilei de ieri, 21 septembrie 2023, la nivel național, pompierii salvatori au gestionat peste 1.400 de situații de urgență, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Astfel, echipajele de stingere au desfășurat acțiuni pentru localizarea și lichidarea celor 67 de incendii înregistrate, 37 dintre acestea fiind la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri). Suprafața totală afectată a însumat peste 70 ha.  

De asemenea, în ultimele 24 de ore, eforturile pompierilor au fost concentrate și pe acțiunile destinate protecției comunităților locale, salvatorii acționând prompt pentru gestionarea celor 161 de solicitări pentru căutarea, deblocarea, salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții, misiuni de descarcerare, precum și alte situații de urgență.

Concomitent cu aceste tipuri de intervenții, pe parcursul zilei de ieri, s-au înregistrat peste 1.200 de cazuri pentru acordarea de prim-ajutor, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.249 de persoane aflate în dificultate.

Totodată, în perioada analizată, la nivel național, au fost transmise 10 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea (9) au fost pentru semnalarea prezenței animalelor periculoase în proximitatea comunităților din județele AB, AG, BZ, PH, NT, SB și VL.

Pe lângă aceste situații, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România. Astfel, în data de 21.09.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, inspectoratele pentru situații de urgență au angrenat 114 pompieri și 42 de mijloace tehnice.

Nu uitați! Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri. Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare specifice tipurilor de situații de urgență. Accesați platforma națională de pregătire https://fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU, disponibilă gratuit pe App Store și Google Play, a încheiat sursa citată.


Citește și:
UPDATE: Accident rutier în județul Teleorman. A fost activat planul roșu de intervenție (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii