Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 4.800 de pompieri sunt pregătiți să intervină în minivacanța de Sf Andrei

ro

29 Nov, 2022 13:31 832 Marime text
Pompieri. Foto: IGSUÎn următoarea perioadă, IGSU va monitoriza permanent dinamica intervențiilor înregistrate la nivel național iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.
 
Potrivit unui comunicat al IGSU, peste 4.800 de pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, atât pentru acordarea asistenței medicale de urgență, cât și pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetățenilor.
 

„În acest sens, colegii noștri pot interveni cu peste 3.700 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 echipaje de stingere, 131 de mașini de descarcerare, precum și peste 440 de echipaje SMURD care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și ambulanțe pentru transport neonatologic.
 
În afara măsurilor dispuse la nivel operativ, o atenție sporită este acordată prevenirii evenimentelor care pot fi generate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor. Numai în ultimele trei săptămâni, inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control inopinat la peste 650 de operatori economici din toate județele țării și municipiul București. Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare. Pe timpul acestor acțiuni, pentru deficiențele constatate, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.380.000 lei.
 
De asemenea, pe întreaga perioadă a sezonului rece, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, acțiunile de control și verificare vor continua la unități de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, târguri tematice specifice sezonului rece și alte amenajări similare în cazul în care acestea se organizează, ori, după caz, în zonele unde se vor desfășura evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece.
 
Reamintim cetățenilor că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.

 
Pentru a preveni producerea unor incendii, verificați mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură.
 
În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazaţi în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.
 
Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență (incendii, ger, viscol, alte fenomene meteorologice extreme etc.) pot fi consultate prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/
 
Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!
 
Pompierii vă doresc o săptămână liniștită, lipsită de evenimente nedorite!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii