Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 4.100 de misiuni gestionate de pompieri în weekendul care s-a încheiat. Au intervenit și la tragedia de la Tulcea (VIDEO)

ro

03 Apr, 2023 12:48 1424 Marime text
  • Peste 80% din totalul intervențiilor au fost misiuni SMURD
  • 164 de incendii înregistrate, dintre care 50 la miriști și vegetație uscată
  •  15 misiuni ale echipajelor de descarcare 

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână (31 martie-2 aprilie a.c.), salvatorii au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național.

Acordarea de prim ajutor, descarcerarea, stingerea incendiilor, căutarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 4.110 de misiuni desfășurate de salvatori.

O pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD (3.441 de cazuri din totalul de 4.110 de situații de urgență gestionate)., transmite IGSU. 

De asemenea, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea celor 164 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 490 de misiuni pentru protecția comunităților.

Din totalul celor 164 de incendii, 50 de intervenții au fost pentru stingerea arderilor necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri) în urma cărora au fost afectate peste 60 ha de teren.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 15 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.,mai punctează sursa citată. 
 
În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 17 persoane aflate în dificultate.

Oficial de la IGSU despre misiuni: 

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

- Pompierii militari sibieni au acționat, vineri, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o cabană pe Valea Avrigului. Echipajele de stingere ajunse la locul intervenției au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de peste 150 mp. Flăcările au fost stinse după mai bine de trei ore de luptă continuă cu focul. Totodată, salvatorii au evaluat medical o victimă, ulterior aceasta fiind transportată la spital.

-O altă misiune, care a necesitat atenție sporită și efort susținut, a avut loc sâmbătă, în județul Tulcea. Echipajele de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs pe raza localității Agighiol, DJ 222. Ajunși la locul solicitării, pompierii militari au constatat că un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un copac.

În urma impactului puternic, au rezultat trei victime, dintre care una decedată. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, cele două persoane rănite au fost transportate la spital.


-O altă intevenție solicitantă a avut loc duminică în județul Neamț. Echipajele de intervenție au fost solicitate să acționeze pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie din localitatea Bălănești. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare mare de fum la acoperișul unei case și la o anexă gospodărescă, cu posibilitatea propagării la alte construcții din vecinătate. Incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate victime.

La nivel național, în perioada de referință, au fost transmise 6 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT: 5 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși) în județele Mureș (3) și Harghita (2) și 1 mesaj privind fenomenele hidrologice periculoase din județul Timiș.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii